A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCCXXIII)

sâmbătă, iunie 22, 2024 15:52

Regimul dictatorului criminal Nicolae CeauşescuGigel Vasile: „Într-o țară unde cerul era mereu acoperit de nori de fum, trăiau două lumi diferite. În vârful piramidei, liderii Partidului Comunist Român se bucurau de o viață de opulență. Aveau mese îmbelșugate, cu delicatese aduse din toate colțurile lumii, apartamente încălzite și lumină strălucitoare în fiecare cameră. Nu cunoșteau lipsa, nici frigul, nici întunericul.

În contrast, străzile orașului erau pline de oameni obișnuiți care se luptau zilnic cu lipsurile. Rafturile magazinelor erau goale, iar cozile pentru pâine și lapte se întindeau pe zeci de metri. Curentul electric era raționalizat, iar oamenii se adunau în jurul lumânărilor pentru a-și face temele sau pentru a citi. Apa caldă era un lux, iar căldura în apartamente era doar o amintire a unor vremuri mai bune.”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu