Aplicaţia Windows aduce sistemul de operare Windows pe Chromebook-uri şi Mac-uri

duminică, noiembrie 19, 2023 19:37
Posted in category IT

Windows AppLaptopul Chromebook a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, mai ales în lumea educației. Deşi acest model de computer oferă numeroase avantaje, are şi un dezavantaj: foloseşte sistemul de operare ChromeOS, mai puţin popular decât Windows. Prin urmare, există această limitare, resimţită mai ales de cei obişnuiţi să lucreze în mediul oferit de Windows. Dar situaţia s-ar putea schimba în curând, cel puţin parţial.

Microsoft a anunţat realizarea unei aplicaţii, numită Windows, care va permite utilizatorilor de Chromebook-uri şi Mac-uri să folosească o copie a sistemului de operare Windows şi, de aici, în mod implicit, toate aplicaţiile compatibile cu sistemul de operare Windows. Vedeţi detalii despre aplicaţie aici.

Aplicația Windows (Windows App) va avea un ecran de pornire personalizabil cu acces la mai multe servicii și PC-uri de pe un singur ecran, plus suport pentru mai multe monitoare, rezoluții de afișare personalizate, rezoluții dinamice de afișare și scalare, optimizare Microsoft Teams și suport pentru camere web, audio, dispozitive de stocare și imprimante .

Pentru a accesa aplicația Windows, veți avea nevoie de cea mai recentă versiune de Windows 365 – care se transformă în noua aplicație. Când deschideți Windows 365, veți fi notificat cu privire la modificare și veți vedea o opțiune pentru a face un tur al caracteristicilor aplicației Windows. După tur, veți putea să faceți clic pe Home (Acasă) și apoi să vedeți orice dispozitive sau aplicații, de la distanță, la care aveți acces. Sunt disponibile filtre pentru a vă ajuta să găsiți dispozitivul potrivit.

Din păcate, noua aplicație nu este disponibilă pentru toţi utilizatorii. În prezent, Windows App este limitat la utilizatorii care au un cont de afaceri sau de școală, ceea ce înseamnă că nu este accesibil pentru majoritatea utilizatorilor. O notă de pe pagina oficială a serviciului indică faptul că „Aplicația Windows este în prezent în PREVIEW” și adaugă că produsul final poate fi „modificat substanțial” înainte de a fi lansat. Se mai indică faptul că puteți utiliza un cont personal pentru a vă conecta, dar această funcționalitate nu este încă activată.

Deoarece aplicația este lansată pentru o mică parte de utilizatori, la început, o lansare completă probabil nu este departe. Când se întâmplă asta, apare întrebarea – este acesta primul pas pentru a instala Windows complet în cloud?

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu