Baronii PSD şi vilele lor construite din bani furaţi

miercuri, martie 18, 2020 8:18

PSD, CoronavirusCel mai cochet cartier al Iaşiului e aşezat pe nişte coline mărginaşe, într-o comună limitrofă. Să mai zică cineva că n-au ţăranii bani! Şi sunt (erau în 2004 – n.m.) ţărani unul şi unul: şeful baroului ieşean, Adrian Mogoş, fostul şef al Consiliului Judeţean (din partea PSD – n.m.), Vladimir Tănăsoiu, şeful CET (numit de PSD – n.m.), Ion Mihai, Romeo Mistreanu, fostul şef al RADET, Petru Gîrlea, fostul şef al regiei locale de transport.

Iar ceea ce a făcut acolo procurorul Dan Bădărău se cheamă deja bloc de ţăran. E drept, terenurile pe care şi-au făcut aceşti ţărani viloaie au fost luate de la alţi ţărani, aproape gratis. E vorba de data asta de localnicii comunei care nu şi-au mai putut recupera terenurile din zonă. Din cauză că de al un timp nu prea mai erau de găsit, fiind ascunse sub vilele nou apărute.

Şi pentru că vreo trei legi le dădeau dreptul proprietarilor să le redobândească, şi ca să evite o răscoală în an electoral (20004 – n.m.), primăria a scos pe şest o hotărâre prin care aceştia primeau, în schimbul terenurilor furate pentru vile, terenuri arabile şi de pădure de foioase.

Spre exemplu, Băluţescu Nicolae, pe un teren de 19,6 ha (în valoare de 400.000 USD pe piaţa imobiliară), are dreptul la 5 ha teren arabil şi 14,6 ha teren pădure de foioase. De unde ar fi făcut rost primăria de zeci de hectare de pădure? Simplu, probabil că din Brazilia, unde primarul Chirilă şi-a petrecut un binemeritat concediu şi unde probabil că a încercat să-i convingă pe cultivatorii autohtoni să renunţe la plantaţiile de cafea, ai căror arbori sunt taman buni ca lemn de foc pentru ţăranii din Bîrnova. Alţii decât ţărănoii din Iaşi. (“Academia Caţavencu”, nr. 643/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu