Cum este religia obligatorie, în viziunea unor directori de şcoli

vineri, ianuarie 30, 2015 19:19
Posted in category Educatie, Locale

Vrem spitale, nu catedrale!Libertatea de conștiință, o noțiune de șters la fund pentru majoritatea cadavrelor didactice de la tara

Citeam recent că într-o comună din județul Botoșani, Dângeni parcă, primarul de acolo oferea de lucru, dar nu găsea amatori, oamenii preferând, probabil, ajutorul social și tăiatul frunzelor la câini. Știm cu toții, cei care urmărim evenimentele din România, că mediul rural este roșu, fiind fieful mafioților PSD-iști. Una din cauzele acestei stări de fapt, și a multora asemănătoare, este calibrul celor care populează învățământul din mediul rural. Dacă ai ghinionul să nimerești într-o școală din mediul rural, vei constata repede că legile sunt pentru fraieri, munca tot pentru farieri, iar găștile taie și spânzură. Directorii de școli sunt numiți în continuare pe criterii politice, iar legătura cu normele unei societăți normale, democratice și civilizate, este mai mult decât absentă. Regimentele de corupți din România nu au apărut din neant, ele au început pe băncile școlii, prin micile fraude „nevinovate”, de la profesorii ce “ajută” elevii la examene, “de-un cinci acolo”. În școlile de la țară totul este relativizat, de la corectitudinea evaluărilor și până la interpretări de tot râsul ale unor situații clare. Aș mai adăuga ceva, înainte de a povesti o întâmplare reprezentativă pentru mocirla morală și intelectuală în care se află mediul rural din România. Este vorba de forta argumentelor. Aceasta contează într-o altfel de lume. Pe aici cel puțin, orice se negociază, iar legile sunt pur și simplu ignorate. Iar tu, umil credul, nu poți face nimic. Nu ai unde să te duci, nu ai cui să te plângi. Caracatița este peste tot. Totul se face cu consimțământul tacit al factorilor de decizie de la județ. Dar despre alte “barbarii” educaționale voi povesti mai pe larg într-un alt material.

“Religia este obligatorie, domnule profesor, nu mă enervați!”

Azi am participat la o ședință în care, printre altele, s-a discutat modificarea statului religiei începând din anul școlar viitor (chiar dacă mulți au cerut aceste modificări din semestrul al doilea). În prezența unei jumătăți din Consiliul profesoral al școlii (la ședințe participă, oricum, doar “fraierii”, “băieții deștepți” fiind ocupați cu alte “treburi”), s-a ajuns la statutul religiei, peste care s-ar fi trecut foarte repede, dacă nu interveneam. Am încercat să explic faptul că religia nu a avut niciodată statut obligatoriu, adică acelasi statut ca alte obiecte de studiu, precum matematica sau limba și literatura română. O să vedem imediat de ce. Directoarea școlii, o doamnă altminteri inteligentă și mult prea citită pentru mediul de acolo, aflată probabil într-o pasă proastă, îmi răspunde sec: “Religia este obligatorie, domnule profesor, nu mă enervați!”. Și a urmat un dialog demn de cărțile lui Kafka, în care cel împroșcat cu noroi am fost eu. Doar știți proverbul cu băgatul în tărâțe. Nu știu cât am fost de explicit, dar argumentele mele s-au bazat pe legile în vigoare din România (atenție, nu vorbim de schimbarea statului religiei începând cu anul școlar 2015 – 2016).

De ce nu a fost obligatorie religia pentru copiii României (adică puteam să-mi retrag copilul de la cursul de religie, dacă doream, dar nu puteam să-l retrag de la cursul de matematică, de exemplu)

Legea Educației Naționale, din 2011, publicată în Monitorul Oficial al României, numarul 18, din 10 ianuarie 2011, modificată ulterior de Victor Ponta și guvernul său prin câteva ordonanțe de urgență (vom vorbi mai încolo despre ele), prevede, în legătură cu studiul religiei în școlile publice din România următoarele (art. 18, alin. 2): ”La solicitarea scrisă a elevului major, respectiv a părinților sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate să nu frecventeze orele de religie. În acest caz, situația școlară se încheie fără disciplina religie. În mod similar se procedează și pentru elevul căruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat condiții pentru frecventarea orelor la această disciplină”. Acum ne putem întreba cât de obligatoriu este un obiect pe care poți să nu-l frecventezi fără nici un fel de problemă.

Ce au modificat PSD-iștii, prin Ordonanțe de Urgență, din 2011 până azi

O primă modificare și completare s-a produs prin OUG 21/2012, în care nu se amintește nimic de religie. Este, apoi, OUG 117/2013, dar nici aici nu apar modificări privind statutul religiei. Ar mai fi OUG 49/2014, în care nu se amintește nimic despre religie. Iar ultima modificare este OUG 94/2014, în care, iarăși, nu apare nimic despre religie.

Cum nu poți avea, teoretic, ore de religie în scoală

Să ne imaginăm un caz ipotetic: toți părinții elevilor dintr-o școală solicită nefrecventarea orelor de religie de către copiii lor. Și au acest drept legal. Dispar orele de religie din școală? Dispar. Cu alte cuvinte, statul orei de religie nu este defel obligatoriu, după cum spun unii directori. Vă dati seama în ce întuneric se lucrează în mediul rural, din moment ce reacția unei doamne profesoare din elita scolilor din mediul rural a fost cea care a fost. Ce să mai spunem de tot felul de grobieni promovați de PSD-ul lui Puie Monta în funcții de conducere ale învățământului românesc.

De ce ora de religie trebuie eliminată definitiv

“La şcoala generală din Dobra, Mircea Baba lucrează ca profesor de religie. Şi, ca orice cretin religios, abuzează. Ieri a pus în genunchi în faţa colegilor din clasa, drept pedeapsă, toţi copiii care n-au fost la biserică. Vorbim de copii din clasa I. În 2015.” În rest, România este extrem de creștină, nu se fura, nu se violează, nu sunt crime, nu se vorbește urât (hă, hăăă, hăăăă). Bun, și ar mai fi ceva: se mai cheltuie niște bani, aiurea-n tramvai. Hai PSD-iști, dacă tot sunteti roșii, faceți ceva bun pentru educația românească și eliminați definitiv religia din școlile publice. BOR să-și faca propriile școli religioase, unde să exerseze metode de Ev Mediu întunecat.

Actualizare

Legea tacerii in BOR. Pana si Mafia ar fi invidioasa

Refuză avansuri sexuale într-o mânăstire, ajunge exmatriculat din facultatea de teologie

Cazul Cristi Călin: în timpul vacanţei de Paşte din 2013, studentului la teologie i s-au făcut propuneri sexuale din partea stareţului Parfene Pahome, de la Mănăstirea Calapodeni din Podul Turcului. După ce s-a adresat autorităţilor bisericeşti, în loc să găsească înţelegerea necesară, tânărul ar fi fost dojenit că nu a acceptat ce i s-a propus „că ar fi avut doar de câştigat, nu de pierdut”.

Mai sinistru, după ce povestea sa a ajuns la IPS Ioachim, acesta i-ar fi retras binecuvântarea, Cristi ajungând să fie exmatriculat. Pe drumuri de aproape doi ani, studentul a ajuns la Parlament încercând să găsească răspunsuri. (Sursa: https://epochtimes.ro/video/refuza-avansuri-sexuale-intr-o-manastire-ajunge-exmatriculat-din-facultatea-de-teologie—338)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Cum este religia obligatorie, în viziunea unor directori de şcoli”

  1. nae says:

    februarie 3rd, 2015 at 16:13

    Cei care doresc ora de religie sunt elevii şi părinţii lor.Cei care cer scoaterea religiei din şcoli zic că vor binele copiilor nostri,dar de fapt nu urmăresc decât pervertirea lor.Prin introducerea unor materii precum educaţia sexuală,fără ca noi părinţii să ne putem retrage copiii,aşa cum ei au dreptul să-i retragă de la religie.De fapt ei ar vrea să ne oblige să-i retragem.

  2. Cornel Căruntu says:

    februarie 3rd, 2015 at 17:48

    Domnu’ „Nae”, mai usor cu pianul pe scari. Problema e oarecum invers: pe parintii copiilor ce nu vor religia in scoli, nu i-a intrebat nimeni, vreme de 25 de ani, daca doresc acest curs (toti copiii erau inscrisi din oficiu). Acum s-a intrat in normalitate: vrei sa-ti inscrii copilul la ora de religie, faci cerere; nu vrei, nu te doare capul, nu faci cerere. Mai normal ar fi ca educatia religioasa sa se faca in biserici, nu in scolile publice. Inteleg, domnu’ Nae, ca vreti religia in scoli, dar de ce sa-i obligam pe cei care nu vor, sa va finanteze dumneavoastra „moftul”? Doar BOR este foarte bogata si poate infiinta scoli religioase, sau macar actiuni, pentru amatorii de moaste.
    Legat de „educatia sexuala”, din cate stiu, este obiect optional. Nici intr-o scoala din Romania nu este curs obligatoriu, adica se poate alege sau nu. Mai informati-va, domnu’ Nae, inainte de a arunca cu piatra. Ceea ce nu stii matale este un lucru elementar: efectul studiului religiei in scoli este ZERO (Romania are cea mai mare rata a infractionalitatii din UE), dar ar fi extrem de benefica educatia sexuala: nu am avea atatea fatuci (din familii slab educate, fie si sexual) care raman insarcinate la 14 ani. Stiti ce cred, domnu’ Nae: cat vor fi cetateni ca matale in Romania, Biserica isi va dubla parcul auto, iar in spitale si scoli va fi jale. In rest, ramane cum am stabilit: sper ca va simtiti bine traind in Evul Mediu (as completa intunecat, da’-i pleonasm).

  3. Ce vraji a mai facut educatia din nordul Moldovei (I) | A șaptea dimensiune says:

    mai 2nd, 2015 at 16:31

    […] Cum este religia obligatorie, in viziunea unor directori de scoli […]

  4. Judetul rosu Botosani in cateva secvente | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 18th, 2016 at 21:50

    […] Cum este religia obligatorie, in viziunea unor directori de scoli […]

  5. Mafia PSD-ista este sustinuta puternic de parohia bugetara din Romania | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 13th, 2019 at 16:22

    […] una şi aceeaşi persoană cu cea care, în urmă cu nişte ani, îmi spunea într-o şedinţă că religia este obiect obligatoriu în şcoală (hăăăă, hăăăăă, […]

Adauga un comentariu