Browser-ului Google Chrome i se poate adăuga AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

duminică, octombrie 22, 2023 9:59
Posted in category IT

Google ChromeMotorul de căutare Google a devenit deja sinonim cu instrumentul principal de căutare a informaţiilor în lumea Internetului. Folosit de peste 80% dintre utilizatori, motorul de căutare Google oferă informaţii mai complete, facă folosiţi browser-ul Google Chrome, căruia îi adăugaţi AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială).

Tot ce trebuie să faceți este să activați SGE (Search Generative Experience) în Chrome. SGE este un experiment de la Google Labs și recent Google a aplicat Large Language Models (LLM) (modele de limbi mari) foarte puternice pentru căutare. Un astfel de model, Multitask Unified Model (MUM) este de 1.000 de ori mai puternic decât BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) și este instruit în 75 de limbi diferite. Cu SGE, puteți pune orice întrebare, simplă sau complexă, şi puteți ajunge mai repede la ceea ce vă interesează.

Cum să activați SGE în Google Chrome

Pentru început, tot ce aveţi nevoie, pentru a adăuga SGE la Chrome, înseamnă un browser desktop Chrome și un cont Google valid, care nu este un cont de serviciu sau de școală.

1. Conectați-vă la contul Google

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să deschideți Chrome pe desktop (sau laptop). După ce Chrome este gata, faceți clic pe pictograma profilului din colțul din dreapta sus și faceți clic pe Turn on sync (Activare sincronizare) din meniul pop-up. Apoi vi se va solicita să introduceți adresa de e-mail a contului Google și apoi parola. Rețineți că, dacă v-ați conectat deja la contul Google din Chrome și ați activat Sync (Sincronizarea), puteți sări peste acest pas.

2. Accesați Google Labs

Deschideți o filă nouă în Chrome. În partea stângă a pictogramei profilului dvs. în pagina de pornire, veți vedea o pictogramă mică sub formă de pahar. Faceți click pe acea pictogramă pentru a deschide Google Labs într-o filă nouă.

3. Activați SGE

Pe pagina Google Labs, veți vedea cardul pentru SGE. În card este un glisor On/Off. Faceți clic pe acel glisor până când este în poziția Activat. Apoi puteți închide fila Google Labs.

4. Încercați SGE

În bara de căutare Google, tastați o interogare. În pagina cu rezultatele căutării Google, veți vedea un buton Generate (Generare) deasupra rezultatelor standard. Faceți click pe acel buton pentru a genera un răspuns AI la întrebarea dvs.

5. Bucură-te de rezultatele tale

SGE va genera rezultatele pe aceeași pagină, unde puteți adresa o întrebare ulterioară sau puteți face click pentru a genera conținut din urmăririle sugerate.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu