Motorul de căutare Google măreşte folosirea inteligenţei artificiale – AI (Artificial Intelligence) – pe Google Chrome, inclusiv pentru iOS şi Android

duminică, august 20, 2023 18:11
Posted in category IT

Cautare GoogleGoogle îmbunătățește capacitățile AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) pentru motorul său de căutare, cu scopul de a ne ajuta să înțelegem informațiile, adesea complexe, pe care le găsim pe web.

Google a anunţat trei funcții noi deja disponibile sau care urmează să apară în curând în Search Generative Experience (SGE). Disponibil în prezent ca experiment Google Labs, SGE aduce AI în motorul de căutare tradițional al companiei cu un rezumat, surse și întrebări ulterioare legate de subiectul căutării.

În primul rând, este vorba de o modalitate de a vedea definițiile cuvintelor în rezumatul căutării. Uneori, când căutați informații pe web, rezultatele conțin cuvinte pe care s-ar putea să nu le înțelegeți pe deplin sau pe care doriți să-i explorați în continuare.

În acest context, SGE va oferi în curând definiții generate de AI pentru termeni legați de știință, istorie, economie și alte domenii. După lansarea actualizării, veți putea trece cu mouse-ul peste anumite cuvinte din rezumat pentru a vedea o definiție a acestora sau pentru a vedea imagini înrudite despre ele.

În al doilea rând, ar fi funcţia numită SGE while browsing (SGE în timpul navigării). Rulați o căutare pe un anumit subiect și puteți găsi o grămadă de pagini web lungi sau complexe și articole care nu sunt ușor de digerat. Pentru a vă ajuta să le înțelegeți, această nouă funcție va oferi o listă generată de AI de puncte cheie pentru articolele acceptate. Link-uri vor fi, de asemenea, disponibile pentru a vă duce la un anumit loc din articol legat de informațiile pe care le căutați. În plus, o secțiune de explorare va genera întrebări la care articolul răspunde cu link-uri către secțiunile relevante.

Pentru a evita eventualele probleme legate de drepturile de autor, Google a configurat SGE în timpul navigării astfel încât să funcționeze numai cu articole disponibile gratuit pe web. Aceasta înseamnă că nu va oferi acces la articolele care sunt protejate de legea dreptului de autor.

SGE while browsing (SGE în timpul navigării) este disponibil momentan în aplicația Google pentru iOS și Android și va ajunge în Chrome pe desktop în câteva zile.

În al treilea rând, este vorba despre o nouă caracteristică destinată programatorilor. Pentru a ajuta oamenii să învețe mai multe despre codificare, SGE a adăugat noi modalități de a înțelege și de a depana codul generat. Cu această ultimă actualizare, anumite șiruri de cod care apar în rezumatele generate de AI vor fi codificate cu culori, iar sintaxa va fi evidențiată. Scopul este de a ajuta programatorii să identifice mai ușor elemente precum cuvinte cheie, comentarii și șiruri.

Pentru a profita de noile funcții, va trebui să vă înscrieți în Google Labs, dacă nu ați făcut-o deja. Odată ce intrați, asigurați-vă că utilizați cea mai recentă versiune de Chrome și accesați pagina Search Labs. Activați comutatorul pentru SGE, generative AI in Search (SGE, AI generativ în căutare) pentru a include AI în căutările dvs.

Pe măsură ce Google continuă să avanseze și să experimenteze cu SGE, cum ar putea acest nou tip de căutare să afecteze modul în care oamenii găsesc și consumă informații?

„SGE are potențialul de a schimba modul în care oamenii caută informaţii, făcându-le căutările mai rapide și mai ușoare”, a declarat Rachel Hernandez, director de strategie la firma de marketing digital The HOTH.

„Acest lucru poate duce la o schimbare către consumul de informații condensate”, a adăugat Hernandez. „În plus, aspectul conversațional al SGE încurajează utilizatorii să pună mai multe întrebări ulterioare, să rețină mai bine informațiile și să se angajeze în sesiuni de căutare mai lungi. Chiar dacă SGE oferă rezumate și instantanee rapide, calitatea și relevanța conținutului rămân cruciale. Utilizatorii care caută informații aprofundate sau detalii specifice vor aprecia în continuare conținutul cuprinzător și de înaltă calitate.”

Sursa informaţiilor: ZDNET.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu