Care-i prețul pentru a reprezenta în Parlament țiganii și dezaxații lui Dan Diaconescu

sâmbătă, decembrie 22, 2012 20:10
Posted in category Mass-media, PeNaLii

Dan DiaconescuCum am cumpărat un loc de PARLAMENTAR de la partidul lui Dan Diaconescu în 24 de ore.

ÎNREGISTRAREA DISCUŢIEI: „50.000 de euro CASH este taxa de participare alături de echipa noastră”

Cât costă şi cum se poate obţine un post de candidat la alegerile parlamentare? Este întrebarea recurentă care apare în jurul alegerilor. În numai 24 de ore, Gândul a reuşit să negocieze prin intermediul unui personaj fictiv candidatura pe listele PPDD într-un colegiu de senator din Bucureşti. Călin Pompiliu Popescu, personajul inventat de Gândul, a fost sunat personal de Dan Diaconescu şi a negociat, trimis de liderul PPDD, cu şeful filialei Bucureşti a partidului. De la cel din urmă am aflat că „taxa” de participare pentru alegerile parlamentare este de 50.000 de euro. Astfel, personajul Călin Pompiliu Popescu a ajuns la un pas de a candida pe listele PPDD.

Luni 29 octombrie, ora 18:00. Gândul relatează despre contractul de exclusivitate pe care candidaţii PPDD sunt obligaţi să-l semneze. Aflăm de la reprezentanţii PPDD că listele de candidaţi sunt deja finalizate.

Primul pas: mail pe seară trimis lui DD

Luni 29 octombrie, ora 19:00. Călin Pompiliu Popescu îşi vede şansele de a accede pe listele partidului diminuate. Încearcă totuşi să-l contacteze pe Dan Diaconescu. Îi trimite un mail la o adresă afişată pe site-ul PPDD.

Mailul are următorul conţinut: „Numele meu este Călin Pompiliu Popescu. Am 42 de ani şi sunt om de afaceri. Apelez la dvs. pentru că v-am urmărit activitatea din ultimii ani şi cred că am putea colabora. Am vazut că v-aţi compus echipa pentru alegerile parlamentare. Aş vrea şi eu să vă sprijin. Ştiu că este cam tardiv, dar mă gâdeam că poate mai aveţi un colegiu liber. Pot să vă garantez că accept să mă înscriu pentru dvs. în orice colegiu mă trimiteţi.”

„Veniţi la OTV în noaptea asta, acuma facem lista”

Luni, 29 octombrie, ora 23:52. La OTV, Dan Diaconescu îşi lansează o parte dintre candidaţi. Vorbeşte despre contractul care previne traseismul. Într-o pauză de publicitate, Călin Pompiliu Popescu este sunat de către însuşi Dan Diaconescu. „Domnu’ Popescu? Îmi cer scuze, abia acum am putut să vă sun. Ce faceţi, sunteţi din Bucureşti?”, îşi începe Dan Diaconescu dialogul cu virtualul candidat. Diaconescu întreabă dacă Pompiliu Popescu a mai făcut politică, despre afacerile sale. Ajungem şi la o discuţie legată de candidatură. „Şi aveţi forţă să participaţi? Ştiţi cum sunt alegerile astea în România? Cum să vă spun, ele nu prea au legătură cu platformele program şi cu… Au legătură cu alte lucruri. Din păcate, concurenţii noştri cheltuie enorm de mulţi bani”, spune Diaconescu.

Nu mai lungeşte dialogul şi îi spune posibilului aliat politic să vină la OTV: „Acum se fac candidaturile. Puteţi veni în seara asta la noi, la OTV”. Discuţia se încheie cu convenţia că Pompiliu Popescu ar putea ajunge la OTV chiar luni seară. Transmisiunea live a OTV se reia, Dan Diaconescu îşi laudă candidaţii la parlamentare.

Marţi, 30 octombrie, ora 01:30. Pompiliu Popescu îl sună pe Dan Diaconescu şi îi spune că este mult prea târziu şi este obosit după o zi lungă de încheiat afaceri. „Păi, mă sunaţi mâine, când puteţi, şi ne vedem undeva. Nu ştiu când să vă zic să mă sunaţi că nu ştiu ce noapte am”, spune Diaconescu. Rămâne că ne auzim în cursul zilei de marţi 30 octombrie.

Marţi 30 octombrie, ora 13:00. Preşedintele PPDD Bucureşti, Radu Orzaţă, anunţă, pentru gândul, că Dan Diaconescu va candida la Gorj în acelaşi colegiu cu premierul Victor Ponta. Pompiliu Popescu îl sună pe patronul OTV care însă nu răspunde. Îi trimite un mesaj în care îi cere o întâlnire pentru ora 16:00.

După 20 de minute sună Dan Diaconescu: „Vă salut! Diaconescu sunt. Vă dau numărul unui coleg cu care să vă întâlniţi”. Ne transmite numărul şefului PPDD Bucureşti, Radu Orzaţă. Spune că el este cel care ne va indica un colegiu din Bucureşti. Presupusul candidat insistă pentru o întâlnire cu şeful PPDD sau măcar să îi prezinte condiţiile de înscriere în cursă. „Eu sunt acasă, încerc de câteva ore să mă culc şi nu pot. Mai ajung la birou la şapte seara şi atunci o să fie târziu pentru birocraţie. Oricum vă întâlniţi şi cu mine. Radu vă spune ce locuri sunt libere în Bucureşti. Vedeţi cu el unde vă place”, spune Diaconescu.

Viitorul presupus candidat spune că ar vrea, desigur, un colegiu în Bucureşti, dar în schimb nu ştie cum se pune problema din punct de vedere financiar. „Păi, există o taxă oficială de plătit la stat care este de 3.500 de lei. Restul depinde de dumneavoastră pentru că, totuşi, trebuie să vă faceţi campanie. Depinde de ce adversar aveţi. Ce fac ei trebuie să faceţi şi dumneavoastră. Restu’ vorbiţi cu Radu”, spune Diaconescu.

Cât e taxa de participare în echipa PPDD

Marţi, 30 octombrie 14:30. Pretendentul la un loc în lista PPDD îl sună pe Radu Orzaţă şi îi propune o întâlnire. „Vă spun din start că orice discuţie care are un rezultat pozitiv se încheie şi cu plata unei chitanţe şi nu se poate amâna dincolo de ora 16:00. Eu sunt la OTV, veniţi aici”, explică şeful PPDD Bucureşti.

Marţi, 30 octombrie ora 15:00. Călin Pompiliu Popescu revine cu un telefon la şeful PPDD Bucureşti. Vrea să candideze, dar are nevoie de detalii. Radu Orzaţă îi spune că urmează să fie candidatul PPDD într-un colegiu din Bucureşti pentru funcţia de senator în Parlamentul României. Între timp, la televizoare candidaţii îşi depun candidaturile, desigur cu alaiul de televiziuni după ei.

Radu Orzaţă dezvăluie şi că există o „taxă” pe care candidatul o plăteşte partidului: 50.000 de euro pentru un loc de senator. Spune că totul se face pe contract.

Dialogul negocierii:

Călin Pompiliu Popescu: Sunt pe drum, haideţi să povestim. Domnu` Dan spune că ar fi vorba de un colegiu în Bucureşti, unde exact?

Radu Orzaţă: Da, da. Aici în Bucureşti. Putem discuta, nu am hârtiile în faţă. Dar e pe Senat, pe Senat.

Călin Pompiliu Popescu: Dumnealui nu ştia legat de bani. Ce trebuie să fac?

Radu Orzaţă: Sunt multe de spus. Multe de discutat, ăsta e elementul ulterior. Dar dumneavoastră cum v-aţi gândit?

Călin Pompiliu Popescu: Păi, eu nu ştiu, eu sunt cu afacerile. Nu mă pricep pe zona asta. Să îmi ziceţi dumneavoastră.

Radu Orzaţă: 50. 50 era discuţia.

Călin Pompiliu Popescu: 50 de mii de euro presupun, nu altceva…

Radu Orzaţă: Da, da, despre asta este vorba.

Călin Pompiliu Popescu: Păi, şi asta ce include?

Radu Orzaţă: Nimic. Este taxa de participare alături de echipă.

Călin Pompiliu Popescu: Şi trebuie să vin astăzi cu ei la sediu la dumneavoastră?

Radu Orzaţă: Da, exact.

Călin Pompiliu Popescu: Pot să vin cu ei cash, aşa?

Radu Orzaţă: Da, da, da.

Călin Pompiliu Popescu: Eventual pot să vă fac un transfer. Pot să vă trimit acum de pe calculator

Radu Orzaţă: Nu, nu, nu.

Călin Pompiliu Popescu: Am înţeles deci cash. Şi să vă aduc datele firmei?

Radu Orzaţă: Doar un CV pe mail.

Insistăm să ştim dacă trebuie să aducem banii la sediul OTV/PPDD. Radu Orzaţă ne confirmă că banii trebuie să ajungă la partid chiar în ultima zi de depunere a candidaturilor.

Călin Pompiliu Popescu: Eu trebuie să scot banii din firmă. O să îmi daţi o hârtie, ceva?

Radu Orzaţă: Da, sigur. Cu documente. Nu daţi vreo şpagă şi nici nu cumpăraţi ceva. Nu sunt probleme. Totul e cu documente.

Călin Pompiliu Popescu: Eu nu vreau să am probleme.

Radu Orzaţă: Doamne fereşte. Totul e cu documente.

Călin Pompiliu Popescu: Pe lângă sumă, mai este nevoie de ceva?

Radu Orzaţă: Păi, sunt de luat bannere, flyere. Eu aşa estimez o campanie decentă. Partidele mari aruncă sute de mii de euro. Noi am estimat mai puţin, aşa.

Călin Pompiliu Popescu: Sute de mii de euro?

Radu Orzaţă: Da’ ei sunt nebuni. Noi am estimat altfel. Acum vedeţi şi dumneavoastră la unii de mai mult, la alţii mai puţin. Care cât poate şi depinde de ce îşi doreşte. Sunt flyere, bannere, apariţii televizate, de asta am estimat noi la 50.000.

Călin Pompiliu Popescu: Şi dacă nu câştig, cu banii ăştia de ce se întâmplă?

Radu Orzaţă: Deci cu banii ăştia vă faceţi campanie.

Contractul de exclusivitate cu OTV şi clauza de 2 milioane de euro

Şeful PPDD Bucureşti ne spune că trebuie să semnăm o serie de acte pe care ni le va transmite pe mail. Încheiem discuţia cu reprezentantul PPDD cu promisiunea că Pompiliu Popescu va ajunge la sediul OTV cu documente semnate şi evident cu banii.

La câteva minute, Pompiliu Popescu primeste pe mail, de la PPDD Bucureşti, documente necesare înscrierii în partid. Printre documentele obişnuite (declaraţii de avere/interese, declaraţia de acceptare a candidaturii, de necolaborare cu securitate) primim şi convenţia-contract prin care viitorii parlamentari PPDD se obligă să plătească 2 milioane euro dacă trădează partidul.

„Părţile convin ca în situaţia în care Candidatul – ales Deputat / Senator în colegiul electoral în care acesta candidează pe lista uninominală a Partidului – demisionează din Partid, se retrage din Grupul parlamentar al Partidului, întreprinde acţiuni ostile Partidului şi/sau conducerii acestuia sau are o atitudine neconformă cu Strategia şi Statutul Partidului determinând excluderea sa din Partid, Candidatul va datora de drept (ipso iure) cu titlu de daune convenţionale suma de 2.000.000 (două milioane) euro, fără a fi necesară îndeplinirea vreunei formalităţi prealabile sau intervenţia vreunei instanţe judecătoreşti sau arbitrale „, prevede convenţia.

„Aţi colaborat cu Securitatea? Să intreb la juridic”

Marţi, 30 octombrie, ora 17:20. Victor Ponta îşi depune candidatura în colegiul din Gorj unde candidează şi Dan Diaconescu. Îl contactăm din nou pe şeful PPDD Bucureşti. Pompiliu Popescu a identificat o problemă: declaraţia de colaborare cu Securitatea. Îi spunem reprezentantului PPDD că Pompiliu Popescu a colaborat cu Securitatea şi nu ştie ce să scrie în declaraţie. Iniţial, Radu Orzaţă nu vede nici o problemă. „Staţi să întreb la juridic dacă ar fi o problemă”, spune liderul PPDD. După câteva clipe ne spune că, dacă am făcut poliţie politică, nu putem candida.

Călin Pompiliu Popescu: Dar pentru partid ar fi o problemă dacă am colaborat cu Securitatea?
Radu Orzaţă: Păi, ar fi pentru că ne-aţi spus abia acum.

Încheiem discuţia cu promisiunea că revenim asupra candidaturii după o consultare cu un avocat.

Câţi bani poate folosi un candidat în campania electorală

Legea 334/2006 spune că un candidat la alegerile parlamentare poate utiliza in campania electorala 350 de salarii de salarii de bază minime brute pe ţară. Asta înseamnă că pentru alegerile parlamentare din acest an 245.000 de lei adică 53.000 de euro.

Legea spune că banii daţi partidului de un candidat propus pentru alegeri sunt consideraţi donaţie. Aceeaşi lege spune că o persoană fizică poate dona partidului suma 200 de salarii minim brute asta înseamnă 140.000 de lei, adică 30.800 de euro.

În cazul nostru, Călin Pompiliu Popescu nu putea să doneze partidului suma de 50.000 de euro pentru că aceasta ar fi depăşi cu 20.000 de euro pragul legal admis.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Care-i prețul pentru a reprezenta în Parlament țiganii și dezaxații lui Dan Diaconescu”

 1. Suntem guvernati de produsele de rahat ale televiziunilor says:

  iulie 17th, 2014 at 15:10

  […] “KGB” Iliescu de atâtea ori), ci o să luăm un caz ceva mai recent. Cazul țigănușului Dan Diaconescu și postul lui plin țigani, jeguri, violență, rahat, plus multe altele de același fel, ZeroTV […]

 2. De 23 de ani se pun bazele viitoarei Rromânia | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2014 at 16:05

  […] Care-i prețul pentru a reprezenta în Parlament țiganii și dezaxații lui Dan Diaconescu […]

 3. Antenele securistului Voiculescu țiganizează România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 28th, 2014 at 20:26

  […] Care-i prețul pentru a reprezenta în Parlament țiganii și dezaxații lui Dan Diaconescu […]

 4. USL, frăția țiganilor cu ciobanii | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 17:28

  […] Care-i prețul pentru a reprezenta în Parlament țiganii și dezaxații lui Dan Diaconescu […]

 5. Efectul Ilici KGB Iliescu: țiganii sunt ‘români’ și sperie Europa civilizată | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 17:29

  […] Care-i prețul pentru a reprezenta în Parlament țiganii și dezaxații lui Dan Diaconescu […]

 6. Pe ce se mai aruncă banii publici | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 19th, 2015 at 18:58

  […] Care-i prețul pentru a reprezenta în Parlament țiganii și dezaxații lui Dan Diaconescu […]

 7. Protestele din 2012, regizate și plătite de USL | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 22nd, 2015 at 18:44

  […] Care-i prețul pentru a reprezenta în Parlament țiganii și dezaxații lui Dan Diaconescu […]

 8. Cum să faci bani folosind religia | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 2nd, 2016 at 21:11

  […] Care-i prețul pentru a reprezenta în Parlament țiganii și dezaxații lui Dan Diaconescu […]

Adauga un comentariu