Cei mai mari oameni de ştiinţă români

sâmbătă, octombrie 31, 2015 9:36
Posted in category Educatie

Petrache PoenaruGeniile în România au avut mai mereu o soartă crudă. Sunt foarte multe nume de genii în istoria românilor care au fost persecutați de contemporani, umiliți și nevoiți să-și părăsească țara. Eminescu ar fi un exemplu, Caragiale ar fi altul. La românași vedetele momentului par a fi parveniții, neterminații intelectual, pițipoancele care-și arată fundulețul la orice oră a zilei. Este destul să deschidem tembelizorul, mai ales anumite posturi TV, și vom vedea nudul din creierul celor care produc astfel de gunoaie media. În tot acest timp CNA-ul PSD-izat nu este funcțional decât atunci când amendează posturile ce deranjează mafia PSD-istă din lucrarea ei zilnică: distrugerea a ceea ce a mai rămas în România. Ca la turcaleții lui Puie Monta, acolo unde, în aceste zile, guvernul închide toate posturile TV (plus ziare) ale opoziției, nu cumva, ferească Allah, criminalul Premier al Turciei să nu câștige alegerile. Și musulmanii turcaleți mai vor și în UE, plus vreo 4 miliarde de euro să-i oprească pe “frații” pupincuriști mahomedani să invadeze Europa. Dar să trecem la cei mai mari oameni de știință români

  • Henri Coandă
    A inventat și construit motorul cu reacție.
  • Anastase Dragomir
    A introdus scaunul ejectabil fără de care mulți piloți ar fi murit în avioanele de vânătoare pe care le pilotau.
  • Nicolae Paulescu
    A inventat insulina, medicamentul care salvează vieților bolnavilor de diabet.
  • Ana Aslan
    A evidențiat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de înaintea în vârstă, aplicând-o la scară largă în clinica de geriatrie sub numele de Gerovital sau vitamina H3. Produsul geriatric a fost preparat în anul 1952 și brevetat în peste 30 de țări. Efectele terapiei Aslan asupra îmbătrânirii au convins încă de la început, aducând institutului pacienți cu nume celebre: Tito, Charles de Gaulle, Pinochet, Charlie Chaplin și diverși alți demnitari și membri ai caselor regale. Și John Kennedy, președinte american, a folosit Gerovital pentru o afecțiune a coloanei vertebrale.
  • Ioan Cantacuzino
    A creat o metodă de vaccinare antiholerică, numita „metoda Cantacuzino“, folosită și în prezent.
  • Nicolae Vasilescu-Karpen
    A creat o pilă electrică pe care a pornit-o în urmă cu peste 60 de ani și încă funcționează (perpetuum mobile)
  • Petrache Poenaru
    A fost un inginer şi matematician care s-a preocupat de organizarea învăţământului naţional. În întreaga lume este însă recunoscut pentru tocul cu rezervor pe care l-a inventat, adică ceea ce am ajuns să știm sub numele de stilou.
  • Ștefan Odobleja
    A creat conceptul „cibernetică“. Aceasta vorbește despre controlul prin retroactiune, iar termenul s-a răspândit cu precădere în sistemele digitale, dar nu se limitează la atât. Cibernetica se ocupă de modul în care un sistem (ce orice natură) prelucrează informațiile și reacționează la acestea.

Sursa (subiectul mai pe larg)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Cei mai mari oameni de ştiinţă români”

  1. Informatii inedite despre populatia Romaniei | A șaptea dimensiune says:

    februarie 4th, 2016 at 21:18

    […] Cei mai mari oameni de stiinta romani […]

  2. A aparut primul hotel cu angajati roboti | A șaptea dimensiune says:

    mai 21st, 2016 at 10:23

    […] Cei mai mari oameni de stiinta romani […]

  3. Inventii romanesti din ultima perioada | A șaptea dimensiune says:

    iunie 13th, 2016 at 16:21

    […] Cei mai mari oameni de stiinta romani […]

Adauga un comentariu