Cum a furat Dan „Felix” Voiculescu banii poporului român

joi, noiembrie 6, 2014 21:56
Posted in category PeNaLii

Dan VoiculescuCum a ajuns pușcăriașul Dan Voiculescu stăpân absolut peste banii Securității

O procură datată în 1995, prin care Dan Voiculescu a fost mandatat cu puteri discreţionare şi irevocabile asupra companiei Crescent, arată cine patrona, de fapt, offshore-ul prin care Securitatea şi-a derulat operaţiunile de export în anii ’80.

Grupul de companii Crescent, strâns legat de operaţiunile Securităţii în anii ’80, se află la temelia imperiului politico-financiar al lui Dan Voiculescu. Prin aceste firme s-au derulat o mare parte din exporturile Republicii Socialiste România înainte de 1989.

Şeful Antenelor a fost chestionat recent de către judecători despre beneficiarii reali ai Crescent, cu ocazia audierilor în dosarul penal în care a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru spălare de bani. Şi în faţa instanţei, dar şi în cărţile pe care le-a scris sau declaraţii anterioare, Dan Voiculescu a afirmat că patronul Crescent era un cetăţean grec de origine libaneză, Fouad Sanbar, pe care l-a cunoscut încă din 1981 şi cu care a colaborat, înainte de revoluţie, în derularea unor exporturi româneşti. Dan Voiculescu a devenit, în 1984, directorul filialei din România a Crescent Commercial & Maritime Ltd. După revoluţie, relaţiile dintre Crescent şi Dan Voiculescu s-au dezvoltat vertiginos: practic, în toate companiile înfiinţate de Dan Voiculescu la începutul anilor ’90, figura ca acţionar şi firma Crescent.

Fouad Sanbar a murit, împuşcat la Atena, în toamna anului 1995. În acel moment a intrat în vigoare testamentul său, prin care omul de afaceri lăsa moştenire averea firmei Crescent nu soţiei şi celor doi copii ai săi, ci lui Dan Voiculescu. Acesta din urmă nu a putut niciodată să explice în mod plauzibil ce l-a determinat pe Fouad Sanbar, aşa-zisul patron al Crescent Commercial & Maritime Ltd, să-i lase moştenire compania. Şi totuşi, un document intrat în posesia „Adevărul“ arată că Dan Voiculescu a devenit stăpân absolut peste firma Crescent înainte de moartea lui Fouad Sanbar. Este vorba de o procură notarială, întocmită cu opt luni înainte de uciderea lui Fouad Sanbar, prin care Crescent Ltd. îi acorda puteri discreţionare lui Dan Voiculescu în ceea ce priveşte operaţiunile firmei.

Modul în care este redactată procura arată că Fouad Sanbar, proprietarul din acte al offshore-ului, era mai degrabă un simplu paravan, care tocmai preda dreptul total de decizie adevăratului proprietar. În finalul documentului stă scris explicit: „Această procură este irevocabilă“.

Sursa (citeste mai mult)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Cum a furat Dan „Felix” Voiculescu banii poporului român”

 1. Caracatita Ilici „KGB” Iliescu – Dan „Felix” Voiculescu, cea care a distrus Romania | A șaptea dimensiune says:

  februarie 19th, 2015 at 16:18

  […] Cum a furat Dan “Felix” Voiculescu banii poporului român […]

 2. Cum castiga Dan Voiculescu un miliard de lei pe zi tranzactionand energie cumparata ieftin | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 3rd, 2016 at 11:45

  […] Cum a furat Dan “Felix” Voiculescu banii poporului român […]

 3. Cine este cu adevarat Dan Voiculescu-Puscarie, securistul multiplicat in fiecare propagandist infect de la Antena 3 | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 20th, 2019 at 21:00

  […] Cum a furat Dan “Felix” Voiculescu banii poporului român […]

 4. Cum a fost jefuita Romania prin hotarari guvernamentale secrete ale guvernelor PSD | A șaptea dimensiune says:

  mai 5th, 2019 at 12:21

  […] Cum a furat Dan “Felix” Voiculescu banii poporului român […]

Adauga un comentariu