Cum folosim DALL•E 2 pentru a ne transforma ideile în artă generată de AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

vineri, februarie 24, 2023 7:37
Posted in category IT

DALL-E-2

Platforma de artă AI, DALL•E 2, creează imagini din descrieri cu text în câteva secunde. Haideţi să vedem ce trebuie să facem.

A trecut vremea în care imaginile se realizau doar cu pensula sau cu aparatul foto. Cu DALL•E 2 de la Open AI putem genera imagini doar cu ajutorul tastaturii. Este simplu şi adevărat, dar nu întotdeauna rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor noastre. Pentru a îmbunătăţi aceste rezultate, iată câteva lucruri de care ar trebui să ţinem cont atunci când folosim DALL•E 2.

Înainte de a începe să generaţi imagini cu această aplicaţie AI, iată trei reguli pe care ar trebui să le cunoaşteţi.

  1. Deşi ideea după care este generată imaginea ne aparţine, dacă dorim să descărcăm imaginea, aceasta va avea în dreapta jos un filigran cu DALL•E 2.
  2. Există şi limitări la creaţiile noastre. Nu sunt permise conţinuturile dăunătoare, politice sau înşelătorii.
  3. DALL•E 2 este gratuit între anumite limite. Aveţi 50 de credite gratuite în prima lună de utilizare, apoi câte 15 credite lunar.

Cum să utilizați DALL•E 2 pentru a crea artă personalizată

Creați un cont pe site-ul DALL•E 2 al OpenAI. Dacă aveţi deja un cont creat, trebuie să vă logaţi.

După ce v-ați autentificat, sunteți gata să începeți să creați. În partea de sus a paginii web se află bara de căutare. Veți găsi și alte imagini create cu DALL•E 2. Dacă aveți nevoie de puțină inspirație, puteți trece mouse-ul peste fiecare pentru a vedea ce cuvinte au folosit artiștii pentru a genera imaginea.

După ce sunteți gata să încercați propria idee, introduceți o expresie în bara de căutare. Deoarece AI se bazează pe cuvinte, este bine să fim cât mai precişi când descriem imaginea. Puteți alege şi un stil de artă pentru imagine, menționându-l în expresia de căutare. De asemenea, puteţi alege poziționarea subiectului (subiecților), dacă doriți ceva în prim-plan față de fundal. În caz contrar, rămâne la interpretarea generatorului AI.

Selectați „ Generate” când sunteți mulțumit de termenul de căutare și DALL•E 2 va produce patru imagini diferite pe care să le previzualizați. Dacă nu sunteți mulțumit de imagini, modificați expresia de căutare. Dacă sunteți mulțumit de rezultat, selectați imaginea pe care doriți să o salvați.

După ce ați făcut alegerea, imaginea va apărea la dimensiune completă. De aici, puteți salva imaginea în galeria DALL•E 2 selectând butonul de salvare din colțul din dreapta sus. Puteți salva fie în colecția „ Favorites”, care va apărea constant într-o fereastră din dreapta spațiului de lucru DALL•E 2, fie într-o anumită colecție pe care ați început-o. Există, de asemenea, o opțiune de a descărca opera de artă în colțul din dreapta sus al imaginii. Creația ta se va salva pe discul local și o vei putea trimite prietenilor și familiei.

Sfaturi și trucuri pentru a obține cele mai bune rezultate cu DALL•E 2

Inspiră-te de la alţii
Plasați mouse-ul peste o imagine sau un concept care vă place din galeria paginii principale și selectați „ Click to try”. DALL•E 2 va crea variante similare pe care le puteți personaliza cu propriile descrieri text.

Dacă vă lipsește inspirația, lăsați software-ul să aleagă. Deasupra barei de căutare, selectați butonul „Surprise me” („Surprinde-mă”). De acolo, o frază va apărea în bara de căutare. Puteți fie să apăsați butonul din nou pentru un rezultat diferit, să modificați expresia sau să o păstrați așa cum este și să o generați.

Fiţi cât mai explicit în descrierea imaginii. Imaginaţi-vă că DALL•E 2 este un copil de 5 ani căruia trebuie să-i explicaţi ceva. Această abordare va datermina obţinerea unor rezultate mult mai apropiate de aşteptările noastre de la această platformă AI.

Întrebări frecvente

Ce este DALL•E 2?
Lansat inițial la începutul anului 2021, DALL•E 2 este sistemul de inteligență artificială OpenAI care permite utilizatorilor să creeze artă prin introducerea unui text.

DALL•E 2 este gratuit?
În septembrie 2022, DALL•E 2 și-a închis oficial lista de așteptare și a deschis platforma publicului. Utilizatorii încep cu 50 de credite gratuite pentru a transforma căutările în lucrări de artă complet generate și 15 credite gratuite în fiecare lună de atunci încolo. Site-ul vă permite, de asemenea, să cumpărați mai multe credite.

Sursa informaţiilor: ZDNet.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu