Cum (ne)cinstesc PeNeLiștii memoria martirilor liberali

joi, iunie 6, 2013 18:40
Posted in category PeNaLii

Crin AntonescuTimpul galactic: sfârșitul lui iunie 2009. Scopul acțiunii: cursurile Școlii Politice “Gheorghe I. Brătianu”. Locație: Muzeul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației, supranumit Memorialul Sighet. Este reperată floarea liberalimii autohtone: Crin Antonescu, președinte PNL, Radu Stroe, deputat, Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR, fost președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, prim-vicepreședinte al PNL, Cristian Adomniței, deputat și fost președinte al TNL, și Ingrid Zaarour, fost secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei și Finanțelor.

Olteanu pare atât de absorbit de farmecele lui Ingrid, încât uită să viziteze sălile de tortură ale Memorialului, în care au pierit Constantin I.C. (Dinu) Brătianu, președintele PNL, istoricul Gheorghe I. Brătianu și Constantin Argetoianu, fost prim-ministru al României din partea PNL. După cursuri, Bogdan Olteanu se furișează în stradă cu Ingrid și se ascunde de văzul lumii, în puzderia de restaurante și baruri a Sighetului. Ingrid Zaarour este o avocată creștină, cu mamă săsoaică, din zona Mediașului, și tată libanez, născută în Ain-Rummana. A fost liderul TNL din sectorul 1, vicepreședintele Curții de Onoare și Arbitraj din PNL, apoi, în februarie 2005, secretar de stat în cadrul MIRA. Olteanu a cultivat o relație specială cu Zaarour, încă de pe vremea când era ministru pentru relația cu Parlamentul. Când Ingrid a candidat la alegerile parlamentare din partea PNL, în Colegiul electoral nr. 4 din sectorul 1, Bogdan i-a fost tată, frate și nu numai.

În perioada cursurilor școlii politice a PNL, Ludovic Orban a umblat în permanență beat rangă, fiind aprovizionat cu horincă de mere de o mână prietenoasă, care îi umplea ochi cana pentru cafea. Nici una dintre persoanele enumerate mai sus n-a vizitat Memorialul. Crin s-a hlizit ca proasta, dând autografe, Orban s-a gudurat printre picioarele lor, întrebând unde este patul, Oltean s-a cățărat în pat printre picioarele lui Ingrid Zaarour, iar Adomniței a mâncat ca un spart, direct din tăvile scoase din cuptorul de gătit.

Cu câțiva ani în urmă, la Sighet venea Adrian Cioroianu, amorezat până în vârful unghiilor de o studentă la istorie. Era atât de flambat, încât a scris în cartea de onoare a Memorialului că este profund îndurerat de martiriul țăranilor morți în răscoala de la 1907. Atâta a înțeles, săracul, din toată epopeea tragică a înaintașilor PNL. (Academia Cațavencu)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cum (ne)cinstesc PeNeLiștii memoria martirilor liberali”

  1. Liderii PNL, turnatori si colaboratori ai Securitatii comuniste | A șaptea dimensiune says:

    august 10th, 2015 at 15:29

    […] Cum (ne)cinstesc PeNeLiștii memoria martirilor liberali […]

Adauga un comentariu