Cum scăpăm de reclamele agasante de pe o pagină web

duminică, februarie 26, 2012 22:59
Posted in category IT

FirefoxMulte pagini web au reclame agresive, care taie din elanul parcurgerii cu plăcere a respectivei pagini web. Există, însă, şi metode prin care se pot elimina reclamele iritante. În cele ce urmează se prezintă ‘tratamentul’ în funcţie de browser-ul folosit.

Aţi observat că pagina dumneavoastră de net s-a îngrăşat porcos cu reclame? Nu mai puteţi ajunge la articolul deschis din cauza burţii publicitare? Nu auziţi nimic din radioul online fiindcă guiţă un banner ce nu poate fi închis? Nu disperaţi, avem câteva preparate minune: veţi pierde sute de kilo de trafic la fiecare navigare – garantat. Nu vă speriaţi, că e de bine.

Pacientul de azi: Mozilla Firefox

Consumatorii de Firefox pot apela la două plug-in-uri. Primul pe lista compensatelor este Adblock Plus: se injectează direct în vena browser-ului (mergeţi la https://addons.mozilla.org/ro/firefox/addon/adblock-plus/ şi daţi clic pe Install/Yes/Restart Firefox acolo unde este cazul), vă permite să alegeţi o listă de abonare pentru filtre şi apoi reveniţi pe paginile web preferate pentru curăţenie. Click dreapta pe banner – Block image -, setaţi filtrul. Aş recomanda să blocaţi strict poza, adică şirul terminat în .jpg, .gif, .jpeg etc. Altfel, s-ar putea ca browser-ul să vă afişeze doar textul de pe site sau o pagină porno. Adică goală-puşcă. Dacă aveti de-a face cu un flash malefic, atunci căutaţi atent butonul de Block. Chiar foarte atent, că uneori e cam choir. Alegeţi filtrul terminat în .swf şi gata. Nu vă place Adblock Plus? Îl puteţi pune pe liber temporar, sau îl puteţi trimite direct la biroul de şomaj. Totul cu o scurtă vizită prin Tools – Add-ons – , selectaţi tab-ul Extensions şi alegeţi: Disable sau Uninstall. Al doilea hap-minune este NoScript. Cunoscătorii îl laudă, dar utilizatorii medii îi oferă premiul Supozitorul de Aur. Ce e drept e drept: NoScript îşi zăpăceşte noul stăpân cu opţiunile, are o interfaţă duşmănoasă şi simpla dorinţă de-a închide banner-ul X se transformă într-o adevărată cruciadă intelectuală. Unde, cum, când, cine, de ce? Răspunsul îl poate da doar un computer ‘geek’. Eu adaug doar atât: dacă v-a scos din sărite, dezinstalaţi-l. Procesul e la fel ca la Adblock Plus. (Dan Darie, ‘Academia Caţavencu’)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Cum scăpăm de reclamele agasante de pe o pagină web”

 1. Locuri virtuale ce merită vizitate (I) says:

  octombrie 12th, 2014 at 11:53

  […] Cum scăpăm de reclamele agasante de pe o pagină web […]

 2. Cum scăpăm de reclamele agasante de pe o pagină web (III) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 17th, 2016 at 18:27

  […] Cum scăpăm de reclamele agasante de pe o pagină web (I) […]

 3. Cum ajunge internetul în România | A șaptea dimensiune says:

  februarie 18th, 2016 at 21:44

  […] Cum scăpăm de reclamele agasante de pe o pagină web (I) You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: facebook, internet, romania […]

 4. Steve Jobs, un om ce a schimbat lumea | A șaptea dimensiune says:

  august 15th, 2016 at 10:15

  […] Cum scăpăm de reclamele agasante de pe o pagină web (I) […]

 5. Cum gestionăm parolele pe net | A șaptea dimensiune says:

  august 15th, 2016 at 11:48

  […] Cum scăpăm de reclamele agasante de pe o pagină web (I) […]

Adauga un comentariu