De ce Rusia nu mai poate șantaja România

duminică, iulie 6, 2014 18:50
Posted in category Istorie, Mass-media

Vladimir PutinRusificarea Europei, timp de jumătate de secol, s-a făcut prin teroare și șantaj. Oricine supăra tătucul de la Moscova, ori era alungat de la putere, cum s-a întâmplat în Cehoslovacia în 1968, ori era șantajat, pentru a se liniști. Iar mijlocul prin care se realiza șantajul era, și este, gazul rusesc. Nu erai cuminte, și nu le dădeai rușilor lapte, carne, brânză, ouă, plus niște bani, te lăsau la cheremul “boborului”, tăindu-ți gazul. “Boborul” neavând căldurică și păpică, plus un minim confort, te așteptau zile grele la conducerea unei țări din gulagul bolșevic. Cam asta a fost politica criminalilor ruși, fie c-au fost bolșevici, fie țariști, fie Putiniștii de azi. Din păcate pentru cei mai mari bețivani de pe Terra, România nu mai poate fi șantajată. Dincolo de faptul că este membră NATO, și nici chiar un dezaxat criminal precum acest Putin nu prea are curajul să se pună cu NATO, România nu va mai depinde de gazul rusesc. Și astăzi, dacă rușii nu ne-ar mai da deloc gaz, influența acestui fenomen ar fi minimă, o foarte mică parte din consumul intern mai vine de la ruși. Iată însă cum arată prognoza.

Potențialul țării noastre este unul ridicat, spun oficialii. România are posibilitatea ca, în a doua jumătate a anului 2019, să producă mai multe gaze și energie decât consumă locuitorii. Astfel, țara noastră va intra în topul țărilor europene din acest punct de vedere. Departamentul pentru Energie lucrează în prezent la un proiect amplu care stabilește strategia energetică. Nu mai puțin de 25 de oameni din domeniu sunt implicați în prima fază a acestui demers.

Autoritățile au declarat, în nenumărate rânduri, că vor susține prin legislație, proiectele marilor companii care vor să își asigure independența energetică. În prezent, în Marea Neagră, multe companii europene și americane cercetează posibilitățile și nivelul resurselor, iar rezultatele testelor au fost, până acum, unele optimiste, spun oficialii. Companii precum Exxon, OMV-Petrom sau Repsol au început să dezvolte proiecte de amploare în această direcție.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “De ce Rusia nu mai poate șantaja România”

  1. Rusia, adevărata față says:

    iulie 18th, 2014 at 14:13

    […] Rusia a fost dintotdeauna un vector al răului, implicată în deportări, genocid, masacre, asasinate etc. În spatele unei societați înapoiate economic, s-a ascuns întotdeauna fiara gata oricând să ucidă. Niciodată rușii nu au oferit ceva gratis, spre binele unei comunități. Ei întotdeauna au urmărit transformarea acelei comunități în sclavi ai rușilor. Să ucizi mii de prizioneri polonezi, în masacrul de la Katyn, cum au făcut rușii, apoi să dai vina pe nemți, cum au făcut toți bolșevicii ruși până la Mihail Gorbaciov (primul care a recunoscut masacrul), este cea mai bună dovadă a înjosirii și disprețului față de valorile umane în care trăiesc rușii (elita lor conducătoare). Acest KGB-ist criminal numit Vladimir Putin nu este cu nimic mai prejos decât un Stalin sau un Brejnev. Aceeași mentalitate de agresor, care-și trimite ucigașii în Ucraina, Basarabia sau Georgia. Citeam recent că Rusia plătește pensiile celor din Transnistria, parte a unei țări independente, recunoscută de ONU și Rusia. Vă dați seama cât respect au rușii față de independența unei țări. În spatele acestor agresiuni repetate la adresa altor țări se ascunde, însă, o realitate crudă a societății rusești. O realitate pe care propaganda bolșevică a lui Putin, mai ales Vocea Rusiei, o trec sub tăcere. Rusia este o țară bolnavă economic și social, ce trăiește din violența ce ucide, nu din civilizația ce construiește. Iată mai jos câteva adevăruri bine ascunse de propaganda țarului Putin. […]

  2. Cele mai profitabile companii din România în 2013 | A șaptea dimensiune says:

    iulie 19th, 2016 at 7:56

    […] De ce Rusia nu mai poate șantaja România […]

Adauga un comentariu