Dell își reîmprospătează populara linie de laptop-uri XPS cu toate caracteristicile AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

sâmbătă, ianuarie 13, 2024 9:03
Posted in category IT

Laptop Dell XPSNoile modele, ușoare și puternice, cu dimensiuni de 13, 14 și 16 inch, vor fi dotate cu un buton pentru Windows Copilot AI.

Chiar înainte de CES 2024, Dell a dezvăluit că va introduce trei modele noi în seria sa XPS, fiecare găzduind performanțe și funcții bazate pe AI. Trio-ul este format din XPS 13, XPS 14 și XPS 16.

Fiecare laptop va fi alimentat de un procesor Intel Core Ultra. CPU va găzdui un motor de accelerare AI alături de un Neural Processing Unit – Unitate de Procesare Neuronală (NPU). NPU-ul poate fi considerat o a treia resursă – separată de procesorul și placa grafică – pe care laptopul o poate accesa. NPU va ușura o parte din sarcina de lucru a laptopului, ajutând în același timp bateria să-și mențină longevitatea. În plus, modelele vor avea software-ul ExpressCharge, permițând utilizatorilor să-și reîncarce computerul de la zero la 80% în aproximativ o oră.

În ceea ce privește AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială), cea mai importantă caracteristică este Windows Copilot, un asistent pe dispozitiv care poate răspunde la toate întrebările tale arzătoare, poate crea conținut sau poate ajuta la rularea anumitor comenzi, printre altele. Va exista chiar și un buton special pe tastatură pentru a lansa rapid asistentul.

În ceea ce privește diferențele dintre dispozitive, totul se reduce la diferitele design-uri ale laptopurilor XPS. XPS 13, de exemplu, este cel mai ușor din grup, având o greutate de 2,6 kilograme. XPS 13 va găzdui un ecran tactil OLED puternic cu rezoluție 3K Plus, cu opțiuni pentru ecrane cu rezoluție Full HD Plus și Quad HD Plus. Dacă această configuratie sună familiar, asta se datorează faptului că abordarea este similară cu XPS 13 Plus din 2023. Se pare că Dell a decis să nu revizuiască designul XPS 13 Plus când lucrează la modelul 2024. Principalele diferențe dintre laptopuri sunt îmbunătățirile AI pe care le-am menționat mai devreme.

Următorul este XPS 14, care – după cum probabil intuiţi – este mai mare decât XPS 13, deoarece are un ecran de 14,5 inch. Dimensiunea nu este singurul lucru care diferențiază acest laptop, deoarece clienții pot alege să echipeze dispozitivul cu o placă grafică Nvidia GeForce RTX 4050 pentru redarea sau prelucrarea videoclipurilor. În plus, laptopul vine cu Nvidia Studio, o suită de instrumente software destinate profesioniștilor.

În cele din urmă, avem XPS 16, care este în esență o versiune completată a XPS 14 – are cam aceleaşi caracteristici, dar la o scară mai largă. De exemplu, aveți opțiunea de a obține un GPU RTX 4070. Laptopul are și cel mai bun display, având un ecran OLED 4K Plus.

Aceste trei modele de laptop-uri XPS vor fi lansate mai târziu în acest an (nu ştim exact când), cu prețuri începând de la 1.300 USD.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu