Despre cei din tribul fostei profesoare de lucru manual, pe stil vechi, analfabeta Vasilica Viorica Dăncilă

luni, aprilie 30, 2018 11:12
Posted in category Educatie

Viorica Dăncilă, proasta RomânieiMotto: „Analfabeţii secolului al XXI-lea nu vor fi cei care nu ştiu să scrie sau să citească, ci aceia care nu pot învăţa şi reînvăţa.” (Alvin Toffler)

Analfabeta Viorica Vasilica Dăncilă a fost, cică, profesoară, deşi este paralelă cu exprimarea corectă în limba română. Din păcate pentru această ţară, nu este un caz izolat de persoană ajunsă la catedră, deşi nu posedă nicio calitate intelectuală atât de necesară unei astfel de profesii, ca să nu-i spun vocaţii. În multe şcoli din România întâlneşti persoane care scriu cu greşeli în limba română, care nu au niciun milimetru de cultură generală, care sunt, precum această agramată Dăncilă, nişte ţoape numai bune la bucătărie, la tăiat ceapă, nu la modelat mintea unui copil. Iată câteva exemple de situaţii întâlnite în ultima perioadă printr-o şcoală din Românica, unde ciuma roşie este la mare trecere.

 • Aveam un test de evaluare la clasa a VIII-a şi am găsit scris pe tablă, de către domnul profesor de istorie, genul de personaj descris aici, “Ribentrop”, deşi corect este Ribbentrop, cu doi de “b”, dacă îţi respecţi profesia şi ai pretenţia că ştii ceva istorie. Dacă tu ca profesor scrii cu greşeli nume proprii de personaje istorice, ce pretenţii să ai de la elevi. Oricum, în acea şcoală elevii nu au habar ce sărbătorim pe 1 Decembrie, semnificaţia Zilei Naţionale adică, dar nu se omoară nimeni din această cauză.
 • Limba romana macelaritaZilele trecute am găsit pe tabla din cancelarie următorul anunţ, scris probabil de secretara şcolii, dar nu sunt sigur, în care limba română este făcută terci. Personajul este numai bun de ministru de Interne, doar ce mi ţi-e “pronume” pe post “prenume” în loc de “Nu se admite învoiri” pe post de “Nu se admit învoiri”.
 • Note trecute de eleviAcelaşi personaj cu “Ribentrop” îi pune pe elevi să-şi treacă denumirea obiectului în carnetul de elev, obicei destul de dubios, mai ales că, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos, unii elevi, mai analfabeţi de felul lor, scriu “istoria” cu “i” mic şi mai şi mâzgălesc acel carnet de elev, în încercarea, chinuitoare pentru unii, de a nu încurca ordinea literelor ce compun respectivul cuvânt.
 • Legat de activităţile intelectuale, am remarcat un alt fapt inedit din pauzele şcolare: nimeni nu citeşte nimic, nimeni nu corectează vreun test, mai ales dintre învăţătoarele şcolii, cele care, cred, odată ajunse acasă nu vor concepe şi nu vor corecta teste sumative, cum prevede programa şcolară, niciodată. Nu mai spun de faptul că încă sunt profesori care dau teste pe foi rupte din caiet, precum în Evul Mediu. Aşa arată şcoala ce produce miniştri şi premieri analfabeţi. Iar o şcoală ce nu oferă modele intelectuale este o şcoală ce nu merită să existe.
 • Drapelul UE este ferfeniţăŞi un ultim amănunt, legat de ultima poză: în dictatura puşcăriaşului Dragnea, drapelul UE este ferfeniţă pe uliţa ciumei roşii, uliţa analfabetismului şi ignoranţei totale.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Despre cei din tribul fostei profesoare de lucru manual, pe stil vechi, analfabeta Vasilica Viorica Dăncilă”

 1. Cu cei care populează astăzi, la catedră, învăţământul, România nu se va schimba în bine | A șaptea dimensiune says:

  mai 2nd, 2019 at 7:55

  […] Despre cei din tribul fostei profesoare de lucru manual, pe stil vechi, analfabeta Vasilica Viorica … […]

 2. De ce Viorica Dăncilă, proasta României, (mai) are alegători? | A șaptea dimensiune says:

  noiembrie 11th, 2019 at 9:12

  […] Despre cei din tribul fostei profesoare de lucru manual, pe stil vechi, analfabeta Vasilica Viorica … […]

Adauga un comentariu