Despre plagiatul social-democrat

duminică, octombrie 16, 2022 7:40
Posted in category Educatie

Stop plagiatPlagiatul este un furt intelectual. Afirmaţia anterioară este o axiomă. O lege a lui nenea Murphy zice că „chiar dacă un milion de oameni cred într-o prostie, tot o prostie rămâne”. Aşa şi în Românica: chiar dacă plagiatul se practică la greu, tot furt intelectual rămâne.

Din păcate, la românaşi a fura, mai ales intelectual, este normalitate, chiar dacă indignarea din prezent contra plagiatului este mare. Cum arăta plagiatul în urmă cu aproximativ 20 de ani, vedem în însemnările de mai jos. Acolo unde găsim plagiatul ăla greu, din manuale şcolare. Doar că e un plagiat roşu, social-democrat, din acela deprins în 45 de ani de hoţie totală, adică în dictatura comunistă, acolo unde limbile din fundul dictatorului erau plagiate zilnic, chiar de mii de ori pe zi, în toate şedinţele Partidului Comunist Român = filială teroristă adusă în România la putere de tancurile lui Stalin.

Un manual Alternativ

Miercuri, 20 octombrie 2004, la ştirile de la ora 7, cei de la Antena 1 s-au arătat foarte indignaţi că într-un manual alternativ de limbă română pentru clasa a X-a (cel coordonat de prof. dr. Mircea Martin) apar cuvintele alea urâte care desemnează organele cu care oamenii fac copii. Am cercetat şi noi manualul în cauză şi nu am găsit niciun cuvânt urât. Despre ce e vorba în realitate: în manual este dat un citat (foarte cuminte) din romanul lui Ovidiu Verdeş (şi el cadru universitar) Muzici şi faze. În romanul lui Verdeş sunt cuvintele alea urâte, nu în manual. După logica ştirilor de la Antena 1, Răscoala n-ar mai trebui studiată pentru simplu motiv că în romanul lui Rebreanu e prezentat un viol urmat de o crimă.

Dacă cei de la Antena 1 vor cu tot dinadinsul ştiri senzaţionale, le furnizăm noi una, tot în legătură cu un manual de limbă şi literatură română. Este vorba despre cel coordonat de acad. prof. univ. dr. Eugen Simion, manual în care unul dintre autori a plagiat (citeşte furat) fără nicio ruşine. Dar poate că celor de la Antena 1 li se pare normal că nişte adolescenţi să înveţe că poţi plagia (citeşte fura) fără să păţeşti nimic. (Ştefan Agopian)

Ioan T. Morar: „Încă o dată, fără să ne fi vorbit, eu şi colegul Agopian cădem pe aceeaşi idee: dacă tot se relansează războiul manualelor, atunci de ce nu se înfierează, totuşi, manualul cu plagiatul condus de academicianul Eugen Simion? E un caz care, după cum se ştie, Florin Rogalski, autoarea părţii plagiate, nu a păţit nimic, ba, din contră, s-au încercat demontări ale „scenariilor răuvoitoare” făcute de inamici. Ce pot înţelege elevii din faptul că furtul dovedit e păstrat şi la ediţia a doua (în guvernarea PSD = ciuma roşie – n.m.)? Că plagiatul e ceva onorabil şi profitabil, mai ales dacă e girat de preşedintele Academiei Române, un mare exemplu de moralitate, omul cu cele mai multe salarii de la buget pe cap de academician.

Cu ceva timp înainte, vă reamintim, la un inventar, Eugen Simion era găsit cu vreo zece slujbe babane de la stat. Nu e exclus ca, din jenă, domnul Simion să fi dorit să-şi îndrepte puţin situaţia. Şi, iată, a reuşit, domnia-sa obţine un salariu de la privat. A devenit editorialist la ziarul Ziua, chestie care, după informaţiile noastre, se lasă cu vreo patru sute de dolari pe lună (două salarii medii, în acea perioadă, începutul anilor 2000, cu românia în afară UE şi salariul mediu undeva la 200 de dolari – n.m.).

Dincol de bugetul înfloritor al domnului Simion, nu putem să nu vedem în această apropiere dintre un lăudac al lui Iliescu şi un ziar care l-a înjurat pe Iliescu-KGB decât un semn. Semnul că domnul Eugen Simion se pregăteşte să sară în corabia opoziţiei (s-a dovedit în timp că, de fapt, PNL nu este opozantul PSD, ci tovarăşul de drum al PSD – n.m.), date fiind conexiunile dintre Ziua şi unii lideri liberali. Şi, astfel, într-un eventual regim schimbat, Eugen Simion poate spera să-şi mai păstreze lefurile de la stat! Iar acest efort nu l-a costat mare lucru, doar un mic viraj de orientare. Mic, dar bine plătit!”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu