Despre Teoctist şi alţi demoni

duminică, iunie 14, 2020 9:43
Posted in category Mass-media

TeoctistPreafericitul Teoctist nu este (nu era în 2004 – n.m.) prea fericit atunci când vine vorba de maicile misionare de la Mănăstirea Vladimireşti. Acestea nu scapă (nu scăpau – n.m.) nicio ocazie, şi pe bună dreptate, de a striga adevărul, în public, despre foştii comunişti şi securişti din BOR.

Maicile sunt (erau – n.m.) bătute sistematic de badigarjii în sutană, duse apoi la Poliţie, amendate, puse sub urmărire penală şi aşa mai departe.

Scenariul acesta este (era în 2004 – n.m.) încă de actualitate, în cida faptului că această chestiune părea lămurită încă din 1996, când Parchetul General de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie a emis Ordonanţa nr. 93, prin care se scotea de sub urmărire penală un grup de măicuţe de la Vladimireşti acuzate de încălcarea Legii 61 privind tulburarea liniştii publice.

În această ordonanţă, procurorul Monica Macovei arăta că “inculpatele au demonstrat că Pidalionul (legile după care se conduce Biserica) cere creştinilor ortodocşi să conteste sau să dea afară (să fie caterisiţi) din biserică preoţii care au compromis canoanele bisericeşti.

Maicile consideră că Patriarhul şi alţi câţiva episcopi au încălcat aceste canoane prin faptul că au pactizat cu comuniştii, nu s-au opus procesului de dărâmare a bisericilor şi de ateizare a poporului.

Tulburarea liniştii publice s-a datorat persoanelor care au intervenit cu brutalitate prin injurii şi loviri, ce nu se pot răsfrânge asupra inculpatelor”.

Cam asta zicea ordonanţa aceea care, dându-le dreptate măicuţelor, i-a dat o serioasă şi inutilă palmă Preafericitului Buldozist care, ca un bun creştin, a întors rapid foaia, nicidecum celălalt obraz. (“Academia Caţavencu”, nr. 649/2004)

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu