Când e vorba de popii securişti sau turnători la Securitatea comunistă, “boborul” român ortodox nu suflă o vorbă, dar vrea nivel de trai ca-n Occidentul ateu

sâmbătă, martie 7, 2020 6:23
Posted in category Mass-media

Teodosie SpagoveanuCea mai coruptă cocină din România nu este, aşa cum s-ar crede, clasa politică, ci clasa îmbuibaţilor din Biserica Ortodoxă Română (BOR). Stat în stat, mafia BOR a cerut mereu bani de la fraierii care muncesc în această ţară, pentru catedrale faraonice şi ‘jde mii de biserici, aducătoare de merţane şi vile cu multe camere pentru clerul îmbuibat şi lacom al BOR.

Deşi Biblia, cartea aia valabilă doar pentru enoriaşi, nu şi pentru popii super-bogaţi, spune că nu este bine să aduni comori pe Pământ, ci în Cer, popimea din Republica România, cică stat laic (să mori de râs, de n-ar fi de plâns), este clasa cea mai bogată din Românica, chiar dacă a călcat pe cadavre, a făcut trafic de moaşte (parcă în Biblie nu scrie nicăieri să pupi moaşte) şi, cel mai grav, a făcut pactul cu Diavolul roşu, comunismul ateu, deoarece popii nu puteau face foamea în comunism precum orice enoriaş sărac din Republica Socialistă România.

Şi un material din 2004, în sprijinul ideii că BOR este o organizaţie mincinoasă şi criminală, iar aşa-zisa societate civilă din România mirosea a rahat încă din acele vremuri roşii, în care un KGB-ist criminal, Ion Iliescu, punea bazele mafiei PSD-iste care va alunga din ţară 10 milioane de români.

Parastasul Punctului 4 x 2 de la Timişoara

Preotul Eugen Jurcă este (era în 2004 – n.m.) lector la secţia Teologie a Universităţii de Vest din Timişoara. În urmă cu doi ani (în 2002 – n.m.), Jurcă a recunoscut că a colaborat cu Securitatea. S-a dat în gât cu lux de amănunte, a vorbit despre perioada specială de pregătire pe care a făcut-o într-o unitate DIE (Direcţia de Informaţii Externe – n.m.), înainte de a pleca la bursă în străinătate, şi-a făcut copios mea culpa.

Cum era firesc, gestul său a fost pe larg mediatizat de o bună parte a media româneşti, şi mai ales de acei ziarişti care s-au dovedit a fi mereu foarte critici cu acest gen de personaje.

Zilele trecute (era martie 2004 – n.m.), Jurcă a fost ales şef al secţiei Teologie, taman în perioada în care paladinii mai vechi şi mai noi ai societăţii civile celebrau parastasul de 14 ani al celui care n-a fost Punctul 8 de la Timişoara. Care, după cum vă veţi fi amintind, prevedea lustraţia şulfelor compromise în fostul regim ceauşist şi scoaterea lor pe tuşă pentru o perioadă de cel puţin cinci ani, în care să nu se apropie de nici o demnitate publică.

Faptul că ne referim la un parastas şi nu la o nuntă este întărit de alegerea unui fost colaborator al Securităţii într-o demnitate publică, şi cu atât mai suspect, în fruntea unei facultăţi de teologie.

Situaţia este cu atât mai de neînţeles cu cât, înainte de 1989, Jurcă a beneficiat de o bursă în străinătate cu ajutorul Securităţii, în dauna unor studenţi merituoşi şi cinstiţi, iar acum (în 2004, adică – n.m.) ajunge şeful Teologiei timişorene, în dauna unor profesori mai pregătiţi şi oneşti decât el. (“Academia Caţavencu”, nr. 641/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu