Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (C)

marți, ianuarie 9, 2024 19:15
Posted in category Mass-media

Inteligenta artificiala versus imbecilitateaTokyo, cel mai mare oraş din lume

Lumea se urbanizează din ce în ce mai tare. Mai mult de jumătate din cele peste 8 miliarde de locuitori ai planetei trăiesc în zone urbane (în 1800, erau numai 3%), iar dintre aceştia, 8% locuiesc în megaoraşe (zone metropolitane cu mai mult de 10 milioane de locuitori).

În 2015, existau 35 de megaoraşe (majoritatea în Asia). Zona metropolitană Tokio, care găzduieşte un număr uluitor de 39 milioane de oameni, este de departe cea mai mare arie urbană. Dacă priveşti Pământul noaptea prin satelit, zona metropolitană Tokyo este punctul cel mai strălucitor.

De la 700 000 de locuitori în 1800, Tokyo a crescut la 1,5 milioane în 1900. În 1950, Tokyo a ajuns la 7 milioane, după care a crescut uimitor de iute: în 1965, avea peste 20 de milioane de locuitori…

Cel mai uluitor lucru este că funcţionează foarte bine. Deşi Tokyo face celelalte megaoraşe să pară mici prin comparaţie, are mai puţină poluare atmosferică, mai puţin zgomot, mai puţine blocaje în trafic, mai puţină infracţionalitate şi mai puţine gunoaie, mai multe spaţii verzi şi un sistem de transport public care merge ca uns.

Sursa informaţiilor: muza-chan.net

Colibriul-albină, cea mai mică pasăre din lume

Colibriul-albină, care trăieşte în arhipelagul cubanez, este cea mai mică pasăre din lume. Această pasăre este cam cât un bondar. Masculii au o lungime de 5,51 centimetri şi cântăresc aproximativ 1,95 grame. Femelele depun cele mai mici ouă din lume (de 6,35 milimetri în lungime) în cele mai mici cuiburi din lume (cu un diamtru de 2,5 centimetri). Cuiburile au formă de degetar şi sunt făcut din pânze de păianjen, muşchi şi licheni.

Colibriul-albină petrece mai mult timp în zbor decât orice altă specie, fiind o zburătoare foarte rapidă: atinge 80 de bătăi de aripă pe secundă (ritm la care retina umană nu mai poate detecta detaliile) şi a fost cronometrată zburând cu peste 45 de kilometri pe oră.

Înzestrate cu un metabolism foarte rapid, aceste păsări sunt nevoite să se hrănească aproape încontinuu ca să aibă suficientă energie pentru zbor.

Raportat la dimensiunile corpului, colibriului-albină îi trebuie de 77 de ori mai multă energie decât oamenilor: în fiecare zi mănâncă echivalentul a jumătate din masa lor corporală şi beau echivalentul a de 8 ori masa lor corporală.

Sursa informaţiilor: hummingbird-guide.com

Cine a scos Istoria Românilor de la Evaluare Naţională? PSD = ciuma roşie. De ce? Să nu afle copiii de crimele comuniştilor.

Cât de răi sunt nostalgicii ceauşismului criminal: orice eşec al României, după 1989, era folosit pentru a lăuda dictatura.

Condamnat cu suspendare (adică puşcăriaş), popa Pomohaci (= Pornohaci) este invitat continuu la televiziunile mafioţilor.

Criminalul Ceauşescu este un produs tipic al comunismului rusesc: a fost instruit la Moscova, a aplicat metode staliniste în RO.

Când soţia te iubeşte şi te face fericit, nici nu mai contează a cui e. (Preluat de pe Facebook.)

În Republica Ortodoxă România, orice tâmpenie, orice aberaţie spusă de Teodosie Şpagoveanu este imediat mediatizată.

Într-o ţară civilizată, religia, sexualitatea şi naţionalitatea unei persoane nu devin niciodată subiect de discuţie în spaţiul public.

România, republică ortodoxă, comparabilă cu Iran: toate zilele libere, minus 1 Decembrie şi 1 Mai, au legătură cu Religia.

Români, la muncă, trebuie să producem bani pentru salariile a mii pe popi şi pentru cele 17 facultăţi de teologie finanţate de stat.

Poate statul laic (hăăă, hăăă, hăăăă) român mai aruncă o privire în calendarul ortodox şi mai acordă nişte zile libere.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu