Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (XCIX)

vineri, ianuarie 5, 2024 19:28
Posted in category Mass-media

Dumitru Caruntu

În urmă cu aproximativ 385 de milioane de ani, copacii au început să se răspândească pe planeta noastră. Dar care dintre ei este cel mai bătrân?

Old Tjikko din Suedia are 9 550 de ani, fiind cel mai bătrân organism viu cunoscut, care a supravieţuit atât de mult timp datorită clonării vegetative, proces prin care trunchiul copacului moare o dată la câteva sute de ani, dar rădăcina poate trăi mii de ani.

Dacă suntem de părere că Old Tjikko nu-şi prea merită titlul, atunci premiul pentru cel mai bătrân copac din lume ar trebui împărţit între doi pini din California, care au aproape 5 000 de ani!

Tot în California se află şi copacul care deţine titlul de cel mai înalt din lume, Hyperion, cu o înălţime de 115,6 metri.

Şi tot în California se află şi copacul care depăşeşte în volum orice altă formă de viaţă pe Pământ, Generalul Sherman. Acesta are o greutate estimată la 1 385 de tone, o înălţime de 83,8 metri şi un diametru de 11,1 metri la bază.

Premiul pentru cel mai gros trunchi de copac din lume, cu un diametru de 11,62 metri, îi revine lui El Arbol del Tule din Mexic.

Sursa informaţiilor: iliketowastemytime.com

PSD-iştii doar au furat în România: un consilier al lui Adrian Năstase, Ioan Melinescu, a luat o şpagă de 400.000 de dolari.

Comuniştii criminali probabil intenţionat au promovat tâmpenia aia de baladă populară, Mioriţa, ce te învaţă resemnarea.

Dictatura lui Putin, cel mai mare criminal din ultimii 80 de ani, a ucis copii ucrainieni şi în noaptea de Anul Nou.

Cum să fie bani pentru investiţii în România cu 5 milioane de pensionari, 1,5 milioane bugetari şi 3 milioane care produc banii.

Pensionari, dacă mai votaţi PSD-ul, care nu dezvoltă această ţară, peste 10 ani o să vă plătească popii milionari pensiile!

Cel care a început distrugerea economică a României, prin pensionări la vârste „fragede”, a fost regimul criminalului Iliescu.

Dacii liberi vor în Schengen, da’ nu reuşesc să oprească drogurile şi petardele la frontieră. Ca şi cum Spaţiul Schengen ar fi un fel de cartier Ferentari, acolo unde legea, ordinea şi regulile nu contează. În România, au rămas, în procent de minim 75%, cei mai „deştepţi” dintre geto-daci: popii lacomi, asistaţii, ţiganii, cocalarii şi piţipoancele. Iar ăştia nu merită în Schengen, ci cel mult în spaţiul Mexic-Venezuela-Columbia, adică în democraţiile bananiere, cu aromă de cocaină.

Ludovic Orban s-a opus eliminării pensiilor speciale, când era preşedinte PNL şi premierul României. Orban este alternativa?!

O relaţie nu este despre a avea un iubit sau o iubită frumoasă. Nu este despre a căuta persoana perfectă, pentru că nu există persoana perfectă. Nu este despre a căuta o persoană bogată, pentru că banii nu pot cumpăra iubirea.

O relaţie este despre a găsi pe cineva care să te respecte, căruia/căreia să-i pese de tine, să te înţeleagă, să fie mândru/mândră că te are şi să te iubească exact aşa cum eşti.

O ţară ce recunoaşte în mod oficial „profesiile” de „astrolog” şi „numerolog” nu se poate numi „România educată”.

Dacă s-ar învăţa la şcoală, adică România ar fi chiar educată, BOR-ul ar falimenta, iar Mafia TV şi-ar închide fabrica de minciuni.

Şi dacă tot am ajuns anul 20 24, vorba Vioricăi Dăncilă, poate se duce şi Mugur Isărescu la pensie, după 34 de ani de Şefie.

Când n-ai erecţie intelectuală şi eşti impotent la suflet, normal că-ţi arăţi nudul din creier, bocind după criminalul Ceauşescu.

Adevărata sclavie este cea impusă la vot de mioriticii care votează corupţi, penali, mafioţi care-şi trag pensii speciale.

România „construită” de criminalul Ceauşescu: teroarea Securităţii, români împuşcaţi la graniţă, cenzură, frig, întuneric, foame, spălarea creierelor, hoţie totală, minciună, pupincurism, clientelism, trafic de influenţă, interzicerea avortului, munci agricole pentru elevi, studenţi, soldaţi etc.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu