Fiat își propune să facă cel mai accesibil vehicul electric

sâmbătă, ianuarie 22, 2022 7:39

Fiat Panda EV
Fiat lucrează acum la o versiune electrificată, accesibilă, a vehiculului său Panda. Producătorul auto urmărește un preț de pornire sub 25.000 de euro, deși acest preţ atractiv va însemna sacrificarea unor funcții „esențiale”, cum ar fi un centru de infotainment.

În timp ce alte EV-uri vin cu o mulțime opţiuni futuriste, Panda EV va fi livrat cu un design minimalist, dezgolit. Seamănă mult cu modelul original VW Beetle, care a atins o categorie de preț accesibilă datorită unui proces de producție simplificat și a unui design revoltător de economic.

Dar Fiat Panda EV va pune, de asemenea, accent pe modularitate, la fel ca şi conceptul Fiat Centoventi 2019. Deși nu știm exact ce elemente personalizabile va oferi Fiat pentru Panda EV, producătorul auto a discutat despre cum va vinde patru opțiuni pentru acoperișuri, vopsea, roți și bare de protecție atunci când a prezentat conceptul Centoventi în urmă cu câțiva ani. . (Clienții care nu doresc o mașină cu aspect simplu pot cumpăra aceste piese și le pot schimba în orice moment, se presupune.)

Și mai este și interiorul mașinii. În loc să înghesuie un centru de infotainment imens și scump în Panda EV, se pare că Fiat va merge cu un suport reglabil pentru telefon sau tabletă. Este o idee grozavă pe care mi-ar plăcea să o văd şi la alte mașini, deși lipsa unui centru de infotainment este o problemă pentru unii șoferi. (Desigur, Fiat ar putea vinde o Panda premium cu un centru de infotainment adecvat.)

Fiat nu ia doar funcții pentru a ajunge la punctul său de preț accesibil. Într-un interviu acordat Auto Express, CEO-ul Fiat, Olivier François, explică că Fiat Panda EV beneficiază de metodele de producție de partajare a platformelor Stellantis, care facilitează împărțirea pieselor pentru Fiat și companiile surori (Peugeot, Citroen, Vauxhall, DS).

Fiat ar putea prezenta Panda EV încă din această primăvară. Pentru a sublinia prețul accesibil al vehiculului, Olivier François are în vedere să prezinte Panda EV în forma sa „cea mai goală”, fără suplimente sau caracteristici luxoase.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

Adauga un comentariu