Fiecare model de maşină Maserati va deveni electric, începând cu 2030

sâmbătă, martie 19, 2022 8:16

Maserati Folgore GranTurismo
Maserati schimbă strategia în privinţa maşinilor electrice. Producătorul auto italian tocmai a anunțat o nouă gamă de vehicule electrice „Folgore”, ce va debuta cu Folgore GranTurismo, în 2023. Este primul pas important prin care firma Maserati intenţionează să producă numai maşini electrice, începând cu 2030.

Folgore GranTurismo este primul vehicul electric de lux produs în Italia. Detaliile timpurii despre această mașină sunt puțin șocante, dar, desigur, pare destul de impresionant. Ne uităm la o viteză maximă de 300 km/h (186 MPH), peste 1.200 de cai putere și o accelerație fulgerătoare care vă va duce de la 0 la 100 km/h (62 MPH) în doar două secunde.

Maserati foloseşte tehnologie de ultimă oră. Nu numai că are o variantă a sistemului de propulsie Formula E, dar este dotată şi cu trei motoare electrice de înaltă calitate. Durata de viață a bateriei și alte specificații sunt un mister, deși Maserati promite că totul este „de ultimă generaţie”.

Rețineți că Maserati va oferi în continuare o versiune pe benzină a modelului GranTurismo. Producătorul auto plănuiește să continue producția ICE până în 2030, moment în care va vinde doar mașini electrice.

Maserati speră să lanseze Folgore GranTurismo în 2023, în același an în care plănuiește să vândă noul SUV Grecale și GranCabrio EV. Alte mașini electrificate, inclusiv MC20, Quattroporte și Levante, vor sosi în 2024 și 2025.

Sincer, nu sunt sigur cum va lansa Maserati toate aceste noi vehicule electrice la timp. Sunt şanse să fie oarece întârzieri, deoarece asta se întâmplă cu orice alt vehicul electric de pe piață. Să sperăm că producătorul auto poate trece cu succes la vehiculele electrice înainte de termenul limită autoimpus din 2030.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu