Sony și Honda își unesc forțele pentru a intra pe piața maşinilor electrice

duminică, martie 6, 2022 9:20

EV Sony Honda
Brand-ul japonez de electronice Sony și producătorul de automobile Honda fac echipă pentru a crea un nou brand de mașini, concentrându-se pe fabricarea și vânzarea de vehicule electrice. Cele două companii au anunțat știrea vineri, 4 martie 2022, afirmând că primul obiectiv este înființarea unei noi companii și apoi începerea vânzărilor unui vehicul complet nou până în 2025.

Uitați de televizoarele cu ecran mare, camerele foto și PlayStation 5. În schimb, Sony dorește să vă vândă o mașină. Sony are şi un trecut în privința acestui obiectiv, deoarece a prezentat un vehicul concept Sony în 2020 și un alt concept, un SUV, la CES la începutul acestui an. Și, deși nu suntem siguri ce înseamnă acest parteneriat, compania se mişcă în această direcţie.

Nu este clar ce au în vedere cele două mărci populare, dar anunțul oficial a aruncat puțină lumină asupra situației. Fiecare companie va face ceea ce face cel mai bine, apoi vor combina cele două părţi în ceea ce, sperăm, va fi un vehicul electric de succes.

Noua companie comună se va ocupa de proiectarea, dezvoltarea și vânzările vehiculului, dar Honda va fi responsabilă de fabricarea noului vehicul electric la unitățile sale actuale Honda. Pe de altă parte, Sony va dezvolta o „platformă de servicii de mobilitate” îmbunătățită care să acopere senzorii de imagine, telecomunicațiile și divertismentul.

CEO-ul Honda, Toshihiro Mibe, a declarat: „Noua companie își propune să se situeze în fruntea inovației, extinzând în același timp mobilitatea în întreaga lume, adoptând o abordare largă și ambițioasă a creării de valoare care depășește așteptările și imaginația clienților”. El a continuat spunând că, în timp ce „Sony și Honda sunt companii care împărtășesc multe asemănări istorice și culturale, domeniile noastre de expertiză tehnologică sunt foarte diferite. Prin urmare, cred că această alianță care reunește punctele forte ale celor două companii oferă posibilități mari pentru viitorul mobilității.”

Asociația, fără nume în prezent va trebui să îndepărteze câteva obstacole de reglementare, dar odată ce o va face, așteptați-vă la o dezvăluire oficială a numelui urmată de planuri suplimentare pentru primul său EV. Honda și Sony plănuiesc să formeze noua companie în 2022 și să înceapă imediat să lucreze împreună la primul lor vehicul electric, vânzările fiind programate pentru începutul lui 2025.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu