File din trecutul plin de corupţie şi jafuri al PSD = ciuma roşie (episodul 20)

sâmbătă, aprilie 29, 2023 14:50

Adrian NastaseDin nou despre jaful şi corupţia practicată de PSD-işti în România.

Alături de foameni, împreună cu ei

Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Dacă aţi ajuns până aici, înseamnă că tocmai v-aţi familiarizat cu conţinutul articolului 102 din legea electorală (din 2004 – n.m.).

Pasaj cu care este mult mai familiarizat şi capul PSD Iaşi (din 2004 – n.m.), senatorul Ion Solcanu, din moment ce l-a evitat la marea artă a meandrelor concretului când a pus la punct o ditamai şpăguire a electoratului slab de înger şi de pungă.

Primul pas a fost mediatizarea masivă în câteva fiţuici pro-pesediste a anunţului că PSD acordă „ajutoare sociale” acelora care pot demonstra că au votat şi în turul întâi, şi în cel de-al doilea (din 2004 – n.m.).

Al doilea pas a fost crearea unei legături afective puternice între ajutorul social şi votarea unui anume partid, nu dăm nume, dar foarte social-democrat. Iar al treilea pas a fost votul pe bune.

Pagubă-n Ciupercă

Prodecanul (din 2004 – n.m.) Facultăţii de Istorie şi Filosofie din Craiova, Ion Deaconescu, originar din Logreşti, judeţul Dolj, ex-şef al Lojii masonice Oltenia, a devenit foarte cunoscut în zonă nu atât datorită performanţelor sale intelectuale, cât mai ales faptului că are un naş celebru: Ristea Priboi (fost securist şi fost demnitar PSD, consilier al puşcăriaşului Adrian Năstase – n.m.).

Cea mai de preţ carte de vizită a sa n-o constituie gradele universitare, ci relaţia de rudenie cu marele mahăr al Olteniei, în numele căruia a încercat să înşface cât mai multe avantaje.

Din data de 9 decembrie 2004, la Judecătoria Craiova se află pe rol dosarul numărul 1.045, care conţine o plângere de înşelăciune şi trafic de influenţă împotriva numitului prodecan. De asemenea, din 10 decembrie 2004, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a poposit plângerea penală nr. 158, împotriva lui Deaconescu. Ambele acţiuni se referă la aceeaşi faptă comisă în numele şi cu ajutorul rudeniei sale cu Priboi.

Soţii Ştefania şi Constantin Stoicheci din Craiova aveau în locaţie un spaţiu comercial în centrul oraşului, la Ciupercă. Pentru că nădăjduiau să cumpere la un preţ cât mai sfrijit magazinul aflat în patrimoniul SIF Oltenia, cei doi craioveni au intrat într-o combinaţie aparent profitabilă, dar de fapt mortal de păguboasă cu Ion Deaconescu.

Ca să le demonstreze ce bine înfipt este în lumea marilor voinici, Deaconescu i-a cărat pe soţii Stoicheci după el la uşa biroului lui Şalapa, directorul SIF Oltenia. Pe ei îi lăsa în hol, iar el intra. Ieşea cu mutra radioasă, promiţându-le că gata, a aranjat vânzarea preferenţială.

Dar pentru că după fapta sa a vrut şi răsplată, Deaconescu le-a promis că va obţine o subevaluare a spaţiului, la mai puţin de un miliard de lei (vechi – n.m.), dar a cerut în schimb o vilă aflată în proprietatea celor doi în staţiunea Lemnea. Deaconescu a primit cu acte căsoiul cu două etaje, mansardă şi 4.000 de metri pătraţi în curte, cu mobilă cu tot, în schimbul sumei de 160 de milioane. În momentul încheierii tranzacţiei, vila fusese evaluată de un expert la trei miliarde…

Apoi a avut loc licitaţia, spaţiul s-a vândut la sume mult mai babane decât cele promise de Deaconescu, iar soţii dornici de chilipiruri comerciale au rămas şi fără vilă, şi fără magazin. Şi după ce aşteptaseră atâta amar de vreme ca finul lui Priboi să aranjeze lucrurile, convingându-se că nu mai e nimic de aşteptat şi nici vreo şansă să-şi recupereze paguba, au cerut ajutorul Justiţiei, uitând că tanti e oarbă şi surdă în România.

Informaţii preluate din „Academia Caţavencu” nr. 679/2004.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu