File din trecutul plin de corupţie şi jafuri al PSD = ciuma roşie (episodul 3)

sâmbătă, aprilie 23, 2022 16:25

Lukoil, Ponta, PSDÎncă un episod despre cum ne-au furat PSD-iştii ţara şi au obligat peste 6 milioane de români să emigreze.

Banc trist (din 2004 – n.m.) cu Rus, cu ruşii şi cu americanii de la Bechtel

Guvernul nostru (din 2004; guvernul mafiotului Adrian Năstase – n.m) nu s-a obosit să deconteze prima tranşă de vreo 70 de milioane de euroi din afacerea Bechtel. Aşa că americanii plătesc din buzunarul lor, deocamdată, procesul de acumulare a ruginei pe utiliaje.

Chiar şi aşa, Bechtel a făcut publice recent (septembrie 2004 – n.m.) numele firmelor subcontractoare. Dacă citeşti lista cu pricina, îţi vine să plângi. Fie de fericire, că până şi americanii pot lua ţeapă, fie dintr-o sinceră îngrijorare civică de genul: „uite că şi ăştia fac afaceri cu bandiţi”.

Ei bine, prima firmă dubaşă identificată este ACSA Câmpia Turzii (construcţii), unde îl găsim administrator pe Pavel Ivanov. Băiatul ăsta a fost dihai ofiţerul de poliţie economică la Cluj, trecut printr-un sejur la Bulău şi, mai nou, prosper om de afaceri.

Ce a făcut Ivanov? A prins o reţea de traficanţi de combustibil M, a băgat-o la răcoare, după care a livrat schema reţelei unui tip pe nume Nicon – ceva rudă nedeterminată. Când a căzut Nicon în freză, a căzut şi Ivanov. Pe tehnica celor de la Doi şi-un sfert.

În schema Nicon funcţiona şi un cetăţean din Belarus, pe numele căruia era trecută firma Belpetrol, folosită în operaţiunile cu combustibil.

Dacă tot vorbim de ruşi, luăm firma ACSA, o scuturăm şi îl găsim pe Vainberg Simha (administrator), născut în Taşkent şi domiciliat în Chişinău. Nu uităm ideea cu Simha, pentru că bine de ştiut este că Ivanov deţine niscai acţiuni pe la societatea Hiparion, unde funcţionează numitul Rus, rudă cu fostul ministru de Interne în guvernul Adrian Năstase, Ioan Rus.

Ce vrea Simha de la Bechtel şi cu atât mai mult ce vor americanii cu firma ACSA, năpădită din cap până în picioare de râia roşie?

Simha a fost ceva vreme un fel de supervizor Lukoil pe Cluj. Despre Lukoil presa sovietică fără căluş în gură sune că e un fel de bază pentru kaghebiştii fără joburi.

Altă bomboană, care cu siguranţă îl va îngreţoşa (era 2004, anul apariţiei prezentului material de presă – n.m.) pe Ioan Rus, fostul ministru, care se lăuda că poate da procente din lucrările de autostradă cui vrea, e faptul că acest Simha este atât de aproape de cămaşa PRM (Partidul România Mare = scursură de foşti securişti criminali, conduşi de pupincuristul Elenei Ceauşescu, Tudor Vadim Corneliu – n.m.) Cluj, încât ne vine nouă să transpirăm, nu alta.

Simha este în relaţii cordiale cu patronul (din 2004 – n.m.) hotelului Melody, Marius Trif. Care Trif este fondatorul societăţii „Avram Iancu”, moştenitoarea organizaţiei de prietenie şi înfrăţire cu Uniunea Sovietică.

Asociaţia „Avram Iancu” a beneficiat de grija părintească a lui Gheorghe Funar (fost primar al Clujului, din troaca PRM = PUNR = extremişti rusofili – n.m.), al cărui fiu Sabin, a făcut şi el afaceri cu combustibil sovietic prin firma Transarom. („Academia Caţavencu”, nr. 666/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu