File din trecutul plin de corupţie şi jafuri al PSD = ciuma roşie (episodul 1)

vineri, aprilie 15, 2022 7:25

PSD = ciuma rosieEra începutul anilor 2000. În cea mai coruptă ţară din Estul Europei, tandemul KGB-isto-PSD-ist Ion Iliescu – Adrian Năstase conducea România de la înălţimea salariului mediu de 200 de dolari, deşi din vilele PeSeDiştilor, construite din corupţie şi jaf, viaţa părea cât se poate de frumoasă în România.

Tot în acea perioadă se construiau în neştire săli de sport şi terenuri de fotbal (deşi fotbalul românesc este varză), dar nicio autostradă ceva mai lungă, pentru ca românii, în număr de aproximativ 6 milioane (25% din populaţia României la nivelul anului 1990), să alerge sprinten din ţară (să emigreze), mai ales după 2007, odată cu intrarea României în clubul select al ţărilor Europei, adică în UE, acolo unde poţi circula liber.

Ei bine, în acea perioadă, în zona cea mai roşie şi ţiganizată zonă a României, în Oltenia, se întâmplau cele povestite mai jos.

Baronii locali preferă telefonia mobilă

În Gorj, unul dintre cele mai sărace judeţe din ţară şi, deci, automat, unul dintre cele mai sensibile la promisiuni electorale, consilierii judeţeni din toate partidele au făcut front comun. Au dat „stop joc” la lupta electorală, au băgat sub preş adversităţile dintre partide, au mătrăşit punctele de vedere diferite şi au fost cu toţii de acord să ia o hotărâre mare. O hotărâre spre binele judeţului, desigur.

Au votat la unison să-şi ia fiecare consilier, din bugetul local, câte un telefon scump, de 20.000.000 lei (vechi; adică 2.000 lei actuali, la valoarea din 2004, adică mult mai mare decât cea de astăzi, valoarea leului erodându-se din 2004 până în 2022 din cauza inflaţiei – n.m.), ca să aibă un loc de soi în care să se joace dânşii cu unghia aia mare de la degetul mic.

Judeţul Gorj, dar şi istoria întregii omeniri, de la Rovinari până pe Marte, ar avea numai de câştigat de pe urma zecilor de smartphone-uri achiziţionate, pentru că acestea au cameră foto încorporată (era noutate absolută în 2004 – n.m.). Şi vor apărea fotografii cum nu s-au mai văzut: actuale, dar totuşi din Evul Mediu, cu baroni, castele şi sclavii de pe feudele lor. („Academia Caţavencu”, nr. 666/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu