Cum ne-a vândut ţara ruşilor KGB-istul criminal Ion Iliescu

sâmbătă, mai 18, 2019 8:37
Posted in category Iliescu KGB

Neagu Djuvara despre Ion IliescuCât ne costă prietenia cu Rusia (articol din 2003, publicat în revista “Academia Caţavencu”)

Preşedintele Iliescu a plecat în Rusia cu lecţiile complet nefăcute. Sau a rămas cu ceea ce a apucat să buchisească pe băncile Facultăţii de Hidrotehnică din Moscova. Instituţie al cărei obiect de studiu îl face apa strânsă grămadă pe pământ. O apă şi-un pământ sunt argumentele preşedintelui, cum că tezaurul “nu mai reprezintă mare lucru de valoare”. Dacă n-a valorat nimic, nici nu s-a discutat despre el.

Legiunea de oficiali care l-a însoţit, în frunte cu istoricul militar Ioan Talpeş, şeful administraţiei prezidenţiale, s-a dovedit a fi la fel de lipsită de iniţiativă şi pălită de caniculă precum autorul unor asemenea aberaţii.

De unde ştie Iliescu că tezaurul nu valorează nimic? De la colegul său de generaţie Mihail Gorbaciov? Ori de la Ana Pauker, cu care şi-a luat de câteva ori pişcoturile muiate în şampanie?

Cine, când şi de ce i-a băgat în cap că nu există niciun inventar al tezaurului? O fi soţia rusoaică a rusnacului Iliescu, cea care nici astăzi, după zeci de ani de convieţuire cu “cârpa KGB-istă” nu vorbeşte în mod coerent limba română? O fi un foşnet de seceră care se freacă provocator de metalul rece şi neprietenos al unui ciocan? De la Corina Creţu?

Nu numai că există, dar inventarul a fost publicat de câteva ori după revoluţia din decembrie 1989, inclusiv într-un almanah al Academiei Caţavencu, prin amabilitatea domnului Octavian Iliescu, de la Cabinetul de numismatică al Academiei Române. Care nu este secţie a Academiei Lomonosov.

Iar valoarea tezaurului aflat la Moscova a fost stabilită la aproximativ 990 milioane de lei aur. Dacă pentru preşedintele României suma “nu mai reprezintă mare lucru de valoare”, înseamnă că ori ţara asta este cea mai ieftină organizaţie statală din lume, ori că preşedintele ei în exerciţiu este cel mai trădător de ţară lider pe care l-a dat România de la Alexandru Ioan Cuza încoace.

Evident, tezaurul există. Şi nu numai că există şi palpită, dar el a început să fie scos la mezat, de subalternii lui Vladimir Putin, cel care conduce astăzi destinele Rusiei, fost până de curând vajnic ofiţer KGB, cel mai detestat serviciu de informaţii din lume. Ultimele date din teren (ultimele până în iulie 2003, data apariţiei articolului – n.m.) se referă la superba amforă de argint din tezaurul antic de la Conţeşti, vândută de samsarii KGB la o licitaţie din Londra, în urmă cu câtiva ani.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu