Cum trimitea infractorul George Becali interlopi să-i ameninţe pe părinţii elevilor din galeria Stelei

sâmbătă, august 6, 2011 13:54
Posted in category Justitie

Ciobane, pleaca din GhenceaCiobanul mioritic pe care l-a descoperit Vasile Alecsandri a murit de mult, odată cu rusificarea României. Locul lui a fost luat de ‘ciobanul’ care-şi ucide aproapele, după câteva pahare de alcool, sau de ‘ciobanul’ Becali, apărat de gorile, şi despre acest jeg uman vom face vorbire în continuare.

Teorema conform căreia George Becali este un agramat, şpăgar şi bişniţar de cartier Ferentari trebuie completată cu consecinţa ‘George Becali aplică propria lege în Republica România’. Iar această lege îi dă voie să ameninţe, să şantajeze sau chiar să maltrateze pe orice om (hahaleră) care-i creează probleme. 112 este un număr pentru ‘fraieri’, nu pentru cel care are gorile plătite să ameninţe familii cu membri ostili clanului Becali. Şi aici nu mă refer la lumea interlopă rivală interlopului Becali, ci la oameni nevinovaţi care au copii amatori de fotbal.

Într-un interviu acordat în 2009 ‘Academiei Caţavencu’, Marcel Tuţ, licenţiat în Administraţie Publică, căsătorit şi cu doi copii, povesteşte despre stilul mafiot pe care-l practică acest gunoi numit George Becali, pentru a intimida suporterii Stelei. Îmi amintesc cu groază de zilele în care acest infractor Becali a fost arestat. Atunci au fost plătiţi nişte ţigani şi aurolaci să afişeze pancarte cu ‘Gigi free’. Ei sunt România, ei reprezintă justiţia, ei fac legea. Unde este extrema dreaptă din România?

Într-o ţară de mămăligari, absenţa de c..aie şi vână este o certitudine. Dacă în Ungaria, de exemplu, sunt formaţiuni care apără statul de invazia gunoaielor, în Românica statul este violat zilnic, fie de tembeliziunile lui Vîntu şi Voiculescu, fie de ţigani care fură orice, iar românaşul aşteaptă, nu-i aşa, vremuri mai bune, în care vor veni alţii să facă ordine.

România este singura ţară din Europa în care nu există un partid de extremă dreaptă (cu un procent mai mare de 1% la alegeri) care să mai bage frica în cei ce-şi bat joc de această ţară, de la legile ei la oamenii care trebuie protejaţi.

Poliţiştii de mult nu mai protejează pe nimeni, ocupaţi fiind cu şpăgile şi cu scandări de genul ‘Ieşi afară, javră ordinară!’ (pentru a ne da o şpagă, evident). Democraţia bananieră instaurată în România de Ilici KGB Iliescu a pătruns peste tot.

Aşteptăm partidul care va schimba România. Prin educaţie se pot schimba doar unii. Ţiganii şi gunoaiele umane nu au dorinţa de a se schimba prin educaţie. Se poate accepta ca o ţară să fie terorizată de un grup? Se poate accepta ca limba română să fie maltratată de un grup promovat la tembeliziuni? Dacă răspunsul este afirmativ, România are şanse minime să fie altfel în viitor. Dar iată interviul promis.

Marcel Tuţ, membru fondator al Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti (A.I.S.S.): ‘Gigi Becali trimite interlopi să-i ameninţe pe părinţii elevilor şi studenţilor din galeria Stelei’

Oamenii lui Gigi Becali au început să facă presiuni asupra suporterilor Stelei, pentru ca aceștia să înceteze protestele. Deocamdată, a reușit să-i sperie suficient cît să nu mai dea declarații în presă. Din fericire pentru el, Marcel Tuț (membru fondator al A.I.S.S.) este în Anglia, departe de lungul și grosul braț al legii badigarzilor lui Becali

Reporter: Cine ești?
Marcel Tuț: Mă numesc Marcel Tuț, sînt redactor la fcsteaua.ro și membru fondator al A.I.S.S. (Asociația Independentă a Suporterilor Steliști). În principiu, A.I.S.S. pornește de la fcsteaua.ro, site în care eu am fost cooptat în 2004. Becali a spus că A.I.S.S. a fost înființată special ca să îl atace pe el. Total fals. Ca să zic așa, într-o limbă de lemn, asociația își propune, printre altele, realizarea unor legături între suporteri și conducere, campanii de sprijinire a fostelor glorii…
Rep.: Apropo, nu v-ați trezit cam tîrziu să-l contestați pe Becali? El a făcut și în anii trecuți declarații dure la adresa fostelor glorii ale Stelei. Era bun înainte, cînd aveați rezultate, și nu mai e bun acum?
M.T.: Noi îl contestăm de mai demult. Dar, din cauză că asociația noastră nu era cunoscută, mesajul nostru nu a fost preluat. Prima dată am luat poziție la faza cu alergatul cu valiza după jucătorii de la Gloria. Din punctul nostru de vedere, cînd a fost problema cu valiza trebuiau luate măsuri mai repede, nu știu de ce se tergiversează. Revenind la întrebarea ta, acum vocea noastră se face mai bine auzită pentru că și presa este interesată.

Rep.: Spuneți că A.I.S.S. nu are legătură cu galeria propriu-zisă. Să înțeleg că voi sînteți un fel de suporteri quality, sau cum? Unde stați cînd mergeți la meciuri?
M.T.: Da, noi nu vrem să fim confundați cu galeria și nici viceversa. Membrii din asociație care sînt din București fac parte din peluze, în general. Mai sînt unii care au fost în galerie în trecut și acum, maturizîndu-se, nu mai merg în grupul respectiv.
Rep.: Să trecem la subiect. Am înțeles că unii membri ai galeriei sînt intimidați de oameni ai lui Gigi Becali.
M.T.: Problema merge mult în spate. În 2003-2004, un grup din Peluza Sud a fost dizolvat din cauză că a fost amenințat liderul lui. Acum au început să se repete chestiile. Sînt trimiși interlopi și persoane cu ceafă groasă la unii elevi sau studenți din galerie sau la părinții lor, cărora li se pune în vedere să aibă grijă ce fac copiii lor, pentru că depășesc limita și s-ar putea să aibă de suferit. De asemenea, am colegi angajați la multinaționale sau în cabinete de avocatură, iar asupra șefilor acestora au fost făcute presiuni.

Rep.: Tu acum te referi la niște suporteri de rînd, ca să zic așa. Dar care-i relația șefilor de galerie cu Becali, la ora actuală?
M.T.: Șefii de galerie sînt divizați. De exemplu, de multe ori apare ca reprezentant al galeriei Mustață, acest personaj sinistru care știm foarte bine ce trecut, ce vocabular și ce capacitate de a reprezenta suporterii steliști are. Avem deficiențe mari de imagine din cauza că astfel de oameni ne reprezintă în presă. Interesul conducerii este ca Mustață să fie promovat. Acum, Mustață a anunțat că vrea să facă o ligă a suporterilor steliști. Este ca și cînd ar face Mache o ligă a suporterilor.
Rep.: Lăsîndu-l la o parte pe Mustață, care e situația celorlalți lideri de galerie? Sînt deciși să meargă pînă la capăt, sînt intimidați, sînt cumpărați?
M.T.: Oficial, peluzele au spus clar că îl vor contesta în continuare. Acum nu pot să mă pronunț în privința liderilor de galerie, care ce amenințări a primit. Asta trebuie să vină fiecare să spună. Personal, nu fac parte din galerie.
Rep.: Dar suporterii de la tribune, “cetățenii” sau “sămînțarii”, cum îi numesc cei din galerie, sînt raliați la demersul vostru, sînt și ei împotriva lui Becali?
M.T.: Aceștia sînt suporteri care, dacă văd că echipa joacă bine, uită de toate problemele. Dar, din cîte am văzut, sentimentul general este unul de lehamite, mai ales după faza cu Bergodi, care a fost ca un semnal de alarmă. Însă pozele de pe site-ul nostru, poze cu mesaje anti-Becali din toată lumea, au demonstrat că Gigi Becali nu mai este contestat doar de o mînă de oameni.
Rep.: Cînd Gigi a fost arestat, stadionul Stelei s-a umplut cu niște oameni ciudați cu tricouri cu “Free Gigi”. Există o masă de manevră pe care Becali o controlează?
M.T.: Da, e capabil să mobilizeze cetățenii din Zăbrăuți și Ferentari, unde a plătit curentul. Poate să-i aducă la stadion și să strige pentru el. Costă însă mulți bani și nu știu dacă își mai permite, în contextul crizei actuale. Persoanele de care vorbești, cu tricouri cu “Free Gigi”, nu mai fuseseră văzute pînă atunci pe stadion. Oamenii care merg la stadion meci de meci de zece ani se cunosc între ei, în principiu.
Rep.: Care-i următorul pas al suporterilor?
M.T.: Protestele se vor amplifica, ele nu pot fi suprimate de nici o mișcare în forță. În momentul de față nu s-a anunțat nimic oficial în ceea ce privește anularea abonamentelor de la peluze sau interzicerea unor anumite persoane. Că Becali apare la televizor și spune c-a visat patru miei și șase oi, e alta. În momentul în care asta se va întîmpla, atunci vom putea să facem o plîngere. Dar părerea mea că sînt vorbe goale menite să descurajeze contestatarii.
Rep.: Hai să facem un exercițiu de imaginație. În ce condiții ar pleca Becali din Ghencea și ce s-ar întîmpla pe urmă cu echipa?
M.T.: Becali este un tip instabil psihic. Și cînd joacă table sau cărți cu cineva e bine dispus și dintr-o dată își pierde cumpătul și dă cu tablele de pămînt, asta poate să o certifice oricine din anturajul săuȚ. Probabil că se va hotărî odată să vîndă cînd ne așteptăm noi mai puțin. Oricum, situația nu mai are cum să continue așa. Pregătim cîteva surprize.
Rep.: Becali a spus că vă donează palmaresul Stelei pînă în 2003. Luați în calcul să faceți o Steaua a suporterilor, după modelul Petrolul?
M.T.: Un lucru atît de important cum e palmaresul Stelei nu poate fi luat în derîdere. Dacă el anunță oficial că dă palmaresul, evident că ne vom gîndi să înființăm o nouă echipă, doar nu il vom lasa pe mana oricui. Mai degrabă, însă, am vrea să se întîmple cum s-a întîmplat la Craiova, cînd Nețoiu nu a mai putut rezista psihic contestatarilor și a plecat.
Rep.: Voi la un moment dat spuneați că ați contactat niște oameni de afaceri dispuși să cumpere echipa de la Becali.
M.T.: Da, dar oamenii de afaceri respectivi nu vor să apară în presă și să fie preșul domnului Becali, sa pateasca ce a patit Ilie Nastase in iarna. Respectivii nu sînt ca Lutz Stache, care după ce se dă jos din avion dă declarații la Antena 1 și PRO TV.
Rep.: Dar garantați potențialii cumpărători chiar există sau este doar o manevră prin care vreți să-l convingeți să renunțe?
M.T.: Cred că A.I.S.S. a demonstrat prin acțiunile ei de pînă acum că nu joacă la cacealma. Mai mult, ce ne-am propus, în principiu am reușit. Așteptăm o poziție oficială al lui Becali prin care să anunțe că vinde Steaua și tranzacția se va face. Sîntem conștienți că va fi dăunătoare pe termen scurt, dar sîntem dispuși să acceptăm rezultate proaste pînă cînd nouă conducere va reuși să redreseze haosul creat de incompetența dictaturii Becali.
Rep.: Crezi ce se spune, că repetatele suspendări ale terenului Stelei sînt rezultatul unei înțelegeri între Becali și Dragomir?
M.T.: O, dar e la mintea cocoșului galic! Părerea mea este că legea Dragomir exact pentru aia a fost făcută de la bun început: ca să-și rezolve ei problema contestatarilor.
Rep.: Îmi spuneai la telefon că voi credeți că ar trebui luate măsuri în legătură cu declarația lui Gigi Becali referitoare la țiganii din galeria lui Rapid.
M.T.: Poate părea un pic ipocrit din partea noastră dacă am face o plîngere oficială împotriva acestei declarații. Dar, așa cum presa s-a sesizat și a urlat din toți rărunchii la banner-ul contra maghiarilor, normal ar fi să facă la fel și acum, cînd Becali se leagă de culoarea feței unei anumite persoane și face trimitere directă la etnie.
Rep.: Și totuși, voi “ați avut și veți avea mereu boală pe țigani” (n.r. – scandare a galeriei Stelei). Sau nu mai aveți?
M.T.: (rîde) E o scandare intrată în folclor. Asta nu înseamnă neapărat că este una corectă. Din punctul de vedere al galeriei lucrurile s-ar putea să nu stea chiar așa, dar din acela al asociației noastre e o declarație rasistă, care nu face cinste clubului. Adică UEFA și FIFA se luptă cu rasismul, face campanii de educare a suporterilor, și tocmai conducătorii apar la televizor cu asemenea declarații. Sincer, noi sperăm din tot sufletul ca rapidiștii să meargă cît mai departe cu denunțul.
Rep.: Sînteți mulțumiți de conducerea tehnică de la ora actuală?
M.T.: Nu avem cum să fim mulțumiți de Mihai Stoichiță. Nu vorbim despre trecutul lui, pentru ăsta a fost recunoscut. Dar nu e admisibil să apari în presă imediat după demiterea lui Bergodi și să ataci jocul Stelei din timpul lui Bergodi, apoi să accepți funcția de antrenor fără măcar un minim de decență.

Interviul este preluat din ‘Academia Catavencu’ (2009).

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Cum trimitea infractorul George Becali interlopi să-i ameninţe pe părinţii elevilor din galeria Stelei”

 1. Recomandarile zilei: Linkuri recomandate - blogatu.ro says:

  aprilie 7th, 2016 at 20:36

  […] Cum trimitea infractorul George Becali interlopi sa-i ameninte pe parintii elevilor din galeria Stel… […]

 2. Şi în domeniul crimelor mai avem de învăţat de la japonezi | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 7th, 2016 at 21:23

  […] Cum trimitea infractorul George Becali interlopi sa-i ameninte pe parintii elevilor din galeria Stel… […]

 3. Opriti tiganizarea Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  mai 3rd, 2016 at 12:28

  […] Cum trimitea infractorul George Becali interlopi sa-i ameninte pe parintii elevilor din galeria Stel… […]

 4. Crestinul-ortodox George Becali, unul din jefuitorii Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  mai 17th, 2016 at 17:42

  […] Cum trimitea infractorul George Becali interlopi sa-i ameninte pe parintii elevilor din galeria Stel… […]

 5. Sapte motive pentru care e penibil sa sustii Steaua mafiotului Becali | A șaptea dimensiune says:

  august 22nd, 2016 at 12:06

  […] Cum trimitea infractorul George Becali interlopi sa-i ameninte pe parintii elevilor din galeria Stel… […]

 6. Pentru unii humă, pentru alţii ciumă | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 24th, 2018 at 18:56

  […] (precum “fanarioţii” astăzi, agramaţi care preţuiesc cel mai mult arta îmbogăţirii; un George Becali, de exemplu, mafiotul care a furat de-a rupt din pământul ţării, cu complicitatea unor […]

 7. Guvernarea Vacaroiu-PSD sau cum a fost jefuita Romania | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 12th, 2019 at 19:56

  […] încăpută pe mana unui bișnitar, ulterior mafiot și pușcăriaș, George Becali, cel care trimitea interlopi să-i amenințe pe părinții elevilor din galeria Stelei și care nu a investit nimic în performatele sportive (neinvestind în copii și juniori) ale […]

Adauga un comentariu