Google face un pas mare spre viitorul casei inteligente unificate

sâmbătă, octombrie 23, 2021 16:50
Posted in category IT

Google, casa inteligenta
La doar câteva luni după ce și-a anunțat angajamentul față de Matter, standardul unificat pentru casa inteligentă, Google lansează un set de instrumente pentru a ajuta dezvoltatorii să integreze Matter cu produsele lor. Este un pas mare către un viitor în care dispozitivele inteligente funcționează cu orice aplicație sau asistent, chiar dacă provin de la companii rivale.

Matter își propune să elimine confuzia cumpărării de produse pentru casă inteligentă, care nu sunt întotdeauna compatibile între ele. Este practic un limbaj universal (sau poate un traducător universal) pentru dispozitivele conectate – dacă două produse acceptă Matter, vor funcționa împreună.

Dar pentru dezvoltatorii care se grăbesc să finalizeze produsele, Matter ar putea să pară o sarcină provocatoare și consumatoare de timp. De aceea, Google construiește un SDK Google Home Device for Matter, care ar trebui să ajute dezvoltatorii să își integreze rapid produsele cu noul protocol.

În plus, Google a anunțat noi instrumente de dezvoltare mobilă pentru a ajuta la integrarea Matter cu smartphone-uri și aplicații. Acest lucru ar trebui să simplifice dramatic procesul de configurare pentru dispozitivele inteligente de acasă – în loc să săriți între o aplicație și setările dvs. Wi-Fi sau Bluetooth, veți lăsa doar aplicația să facă treaba.

În mod clar, Google înțelege că Matter nu va avea succes fără sprijinul marilor brand-uri de casă inteligentă. Instrumentele sale simple de dezvoltare ar trebui să ajute companiile să construiască integrarea Matter în produsele lor înainte de lansarea protocolului în 2022.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu