Google Pixel Fold: tot ce știm până acum

joi, noiembrie 11, 2021 19:15
Posted in category IT

Google Pixel Fold
Pe măsură ce telefoanele pliabile continuă să crească în popularitate, este doar o chestiune de timp până când Google să lanseze mult așteptatul său Pixel Fold. Scurgerile de informaţii și zvonurile sugerează că primul dispozitiv pliabil al Google va fi un dispozitiv convingător, competitiv și ar putea fi lansat în lunile următoare! Iată tot ce știm până acum despre Pixel Fold.

Detalii generale: data lansării și prețul

Zvonurile despre data lansării pentru Pixel Fold apar la fiecare câteva luni și, desigur, niciunul nu s-a adeverit. Dar iată ce știm: Google nu și-a lansat primul său pliabil cu Pixel 6, așa că, dacă Google nu dorește să anunțe dispozitivul la sfârșitul lunii decembrie (ceea ce pare a fi o decizie de afaceri proastă), probabil că va fi lansat în 2022.

Avem câteva fapte care ar putea susține o lansare la începutul anului 2022. În primul rând, prietenii noștri de la 9to5Google au găsit cod în aplicația Google Camera care spune „isPixel2022Foldable”. Aceasta poate fi o coincidență, dar pare un indiciu de la Google.

Există și viitoarea actualizare a Android 12L de la Google, care va îmbunătăți performanța aplicației pe tablete și dispozitive pliabile. Actualizarea Android 12L va fi lansată la începutul anului 2022, care poate fi momentul perfect pentru o lansare Pixel Fold.

Deși nu știm nimic despre prețul Pixel Fold, probabil va concura cu Galaxy Fold 3 de la Samsung, un dispozitiv de 1.800 USD care iese în mod regulat la vânzare pentru aproximativ 1.600 USD.

Design: Ei bine, se pliază!

Știm foarte puține despre designul Pixel Fold. Cele mai multe informaţii despre concept, precum cele folosite în acest articol, se bazează pe brevete depuse de Google în ultimul an. Un brevet prezintă Pixel Fold cu un design asemănător unei cărți, similar cu Galaxy Fold 3. Un alt brevet folosește un design în stil broșură care se pliază în două locuri, destul de ciudat.

Acestea fiind spuse, ne așteptăm ca Google să rămână cu un design asemănător cărții. Compania (conform TheElec) comandă ecrane pliabile de 7,6 inchi de la Samsung, iar aceste ecrane sunt prea mici pentru un telefon în stil broșură. (Apropo, acestea sunt aceleași ecrane de 7,6 inchi pe care Samsung le folosește pentru Galaxy Fold 3.)

Camerele: Foarte promițătoare!

Majoritatea telefoanelor pliabile au camere dezamăgitoare. Este o realitate – și da, chiar și camerele lui Galaxy Fold 3 nu fac decât ceea ce obțineți cu un telefon tradițional. Dar Google ar putea inversa povestea cu Pixel Fold.

Când prietenii noștri de la 9to5Google au făcut o incursiune în aplicația Google Camera, au descoperit specificațiile camerei Pixel Fold. Dacă aceste specificații sunt exacte, atunci Pixel Fold va avea același senzor principal de 12,2 MP pe care l-a folosit Google pentru telefoanele sale Pixel 3, Pixel 4 și Pixel 5.

Unii oameni sunt supărați că Google nu folosește senzorul de 50MP al Pixel 6 în primul său pliabil. Dar nu este nevoie. Spre deosebire de Samsung, care se bazează pe hardware-ul nebunesc al camerei pentru a face fotografii grozave, Google folosește AI fotografie computațională pentru a extrage cele mai bune imagini din componente „slabe”.

Dacă Pixel Fold folosește acest senzor de 12,2 MP, ar trebui să facă fotografii la o calitate comparabilă cu Pixel 5, care realizează fotografii uimitoare. Și asta înseamnă că va oferi cea mai bună calitate a camerei în comparaţie cu orice dispozitiv pliabil.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu