Google Pixel Watch: tot ce știm până acum

vineri, mai 13, 2022 16:35
Posted in category IT

Google Pixel Watch
După ani în care a jonglat cu hardware-ul smartwatch-ului, Google va lansa, în sfârșit, un Pixel Watch în 2022. Are un design unic, oferă integrare Fitbit și, desigur, este primul smartwatch care rulează o versiune „pură” a Wear OS 3. Iată ce ştim până acum.

Detalii generale: data lansării și prețul

Google a dezvăluit Pixel Watch în timpul conferinței sale I/O 2022. Dispozitivul se va lansa „în această toamnă” alături de smartphone-ul Pixel 7. Probabil că lansarea va fi în septembrie sau octombrie.

Prețul pentru Pixel Watch este un mister. Totuși, putem specula puțin. Deoarece Google deține Fitbit, probabil că va evita plasarea Pixel Watch în aceeași categorie de preț ca și produsele Fitbit. Asta înseamnă că ar putea costa mai mult decât Fitbit Sense, adică mai mult de 200 USD.

În același timp, Google va încerca probabil să submineze concurența. Asta a făcut cu Pixel 6, care s-a dovedit a fi un succes uimitor în comparație cu hardware-ul Google anterior. Deoarece cel mai ieftin Apple Watch Series 7 costă 400 USD, este sigur să presupunem că Pixel Watch costa undeva între 250 USD și 350 USD.

Design: un smartwatch rotunjit, minimalist

Ceasurile inteligente de la Samsung arată „analogic”, Apple Watch arată ca un iPad minuscul, iar Pixel Watch arată oarecum ca un Casio futurist. Imaginile oficiale indică faptul că Pixel Watch are un afișaj rotunjit, curbat, cu un cadran mic de control și o brățară interschimbabilă.

Dar Pixel Watch este puțin mai gros decât pare. Un prototip târziu pe care cineva l-a lăsat „accidental” într-un restaurant are o grosime de aproximativ jumătate de inch, precum un Apple Watch sau Galaxy Watch. Are și rame destul de groase, care sunt greu de observat în materialele promoționale.

Un lucru notabil despre designul Pixel Watch este interfața sa de utilizare. Ne-am obișnuit să vedem ecrane strălucitoare și colorate pe ceasurile inteligente, dar toate redările ceasului Pixel arată o interfață de utilizare simplă, în două tonuri, cu diferite opțiuni de culoare. În timp ce acest produs folosește aproape sigur un afișaj OLED, se pare că Google vizează un design foarte minimalist (sau o selecție minimalistă de fețe de ceas, cel puțin).

Precum alte ceasuri inteligente, Pixel Watch pare să folosească o varietate de fețe de ceas. Google confirmă că unele dintre aceste fețe de ceas se asociază cu contul tău Fitbit, deoarece Pixel Watch se integrează pe deplin cu serviciile Fitbit.

Alimentat de Samsung?

Informațiile din emulatorul Wear OS 3 indică faptul că Pixel Watch rulează pe un procesor Samsung, nu pe cip Snapdragon. Acest lucru se datorează probabil faptului că Wear OS 3 este deja optimizat pentru platforma Samsung Exynos și, desigur, cipurile smartwatch Snapdragon sunt cu ani în urmă în ceea ce privește puterea de procesare și eficiența energetică.

Din motive de branding, Google ar putea numi procesorul Exynos un cip „Tensor”. Dar, așa cum explică Max Weinbach, probabil că va fi o versiune modificată a Exynos W920 de 5 nm pe care Samsung l-a folosit în Galaxy Watch 4.

Acest procesor Exynos ar trebui să activeze „next-gen Google Assistant” pe Pixel Watch, conform 9to5Google. Sună fantastic, dar este doar versiunea mai rapidă a Assistant care a debutat pentru prima dată pe smartphone-ul Google Pixel 4.

Interesant este că Pixel Watch 4 ar putea folosi 32 GB de stocare internă pentru muzică offline și alte date. Acest lucru l-ar face cel mai bogat dispozitiv Wear OS de pe piață în stocare. Pentru referință, Galaxy Watch 4 conține doar 16 GB de stocare.

Scurgerile de informaţii și zvonurile nu au dezvăluit alte specificații pentru Pixel Watch. Nu cunoaștem ratingul IP al dispozitivului, dimensiunea bateriei, dimensiunea sau rezoluția afișajului sau greutatea.

Software: un sistem de operare Wear „pur” cu influenţe Fitbit

Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză – Pixel Watch va rula Wear OS 3. Dar acest lucru este notabil din câteva motive. În primul rând, nu am văzut o versiune „pură” a Wear OS 3, deoarece Samsung a fost destul de greoi cu software-ul Galaxy Watch 4. În al doilea rând, Google va adăuga câteva funcții exclusive la Pixel Watch, inclusiv asistență SOS de urgență (pentru a contacta familia atunci când detectează o urgență) și asistență pentru prima dată pentru Google Home.

Ne așteptăm ca Pixel Watch să prezinte un numărător de pași, un monitor de ritm cardiac și toate celelalte lucruri pe care le așteptați de la un smartwatch bun. Dar Pixel Watch va conține și câteva tehnologii Fitbit, după cum a confirmat Google.

Toate valorile de sănătate și fitness se pot sincroniza de pe Pixel Watch cu contul Fitbit. Și mai ales, Pixel Watch folosește tehnologia Fitbit pentru a procesa toate datele despre sănătate și fitness. (Google explică că, din cauza unei promisiuni de reglementare, numai Fitbit poate vedea aceste date. Google nu le poate accesa.)

Ar trebui să subliniez că Nest Hub va obține integrarea Fitbit în 2023, iar Google confirmă că Fitbit lucrează pe propriul dispozitiv Wear OS. În mod clar, Google are planuri mari pentru Fitbit, iar acele planuri prind viață mai târziu în acest an.

Este clar că Pixel Watch este un produs unic, interesant. Va fi primul ceas inteligent care rulează o versiune „pură” a Wear OS 3 și se poate integra cu Fitbit pentru urmărirea sănătății și a fitness-ului pe mai multe dispozitive. Din păcate, va trebui să așteptăm până „în această toamnă” pentru a cumpăra ceasul inteligent.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu