Iată cum se poate construi o replică a computerelor Raspberry Pi ale ISS (International Space Station)

duminică, martie 13, 2022 12:51
Posted in category IT

Raspberry Pi ISS
Specialiştii de la „Raspberry Pi Foundation” derulează o inițiativă educațională „Mission Zero”, în care copiii de pe Pământ pot programa de la distanță mici unități Astro Pi la bordul ISS. Și deși s-ar putea să nu ai niciodată un Astro Pi al tău, acum poți construi o replică pregătită pentru spațiu.

Raspberry Pi Foundation” a publicat instrucțiuni despre construirea unui Astro Pi acasă. Aceste instrucțiuni includ fișiere STL imprimabile 3D, plus informații detaliate despre cablarea Astro Pi cu butoane tactile, senzori, un afișaj LED și o cameră.

Tot ce aveți nevoie pentru a finaliza această construcție, în afară de o imprimantă 3D, este un computer Raspberry Pi 4, o cameră Pi de înaltă calitate, un Sense HAT și câteva piese mici hardware, care sunt enumerate în instrucțiunile Fundației Pi. În special, Fundația Pi vă permite chiar să rulați software-ul Astro Pi pe computerul de casă.

Nu este prima dată când entuziaștii își imprimă 3D propriile replici Astro Pi. Primul computer Astro Pi a intrat în spațiu în 2015 – modelele care plutesc în prezent cu astronauții au doar un design îmbunătățit și hardware nou.

Dacă nu aveți resursele necesare pentru a construi un Astro Pi acasă, vă puteți aloca ceva timp pentru a afla despre „Mission Zero”. Această inițiativă educațională le permite copiilor să programeze computerele Astro Pi situate la ISS, iar copiii pot chiar să folosească Astro Pi pentru a trimite mesaje scurte pentru astronauți.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu