În 2004, presa din Burkina Faso era mai liberă decât presa din România

joi, noiembrie 10, 2022 7:18
Posted in category Mass-media

Mircea DiaconuÎn 2004, la conducerea României era duetul KGB-ist Ion Iliescu – Adrian Năstase. În acea vreme, cu România în afara Uniunii Europene, ziariştii români erau ucişi, bătuţi, intimidaţi, târâţi prin procese, cumpăraţi, şantajaţi.

În mod firesc, libertatea presei din România era foarte jos în clasamentele lumii libere. România acelor vremuri era comprată, în privinţa libertăţii presei, cu ţări bananiere de prin Africa sau America de Sud.

Pentru a ne face o imagine completă despre acest subiect, al imaginii libertăţii presei din România în dictatura PSD-istă a anilor 2000, iată mai jos un material pe această apărut în acea perioadă.

De ce presa din Burkina Faso e mai liberă decât presa din România

Guvernarea de la Bucureşti s-a enervat că organizaţia Reporterii Fără Frontiere a trântit România pe locul 70 în clasamentul libertăţii presei – 2004, după Burkina Faso. Ce nu ştiu guvernanţii României PSD-iste?

Păi, nu ştiu că, în Burkina Faso, problema cea mai gravă este tergiversarea unei anchete. Un ziarist a fost omorât în 1998 şi, culmea, încă nu se ştie cine-a tras în el. E drept că între timp a fost arestat un SPP-ist de-a lor ca principal suspect şi a fost audiat „doar o dată” fratele preşedintelui ca instigator.

Aţi auzit vreodată în România (anului 2004 – n.m.) de vreo soluţie a anchetei privind moartea lui Bebe Costinaş?

A fost investigat cineva pentru reţinerea abuzivă a lui Ovidiu Iane, distribuitorul Armaghedonului despre Adrian Năstase?

Ei bine, uite că în Burkina Faso – ţară săracă, dar cu o Constituţie democratică votată în 1991 şi cu ritm de creştere al PIB de 5,2%, faţă de cel de 4,9% al României (anului 2004 – n.m.) – se poate vorbi despre o situaţie mai puţin proastă ddecât la noi. (Informaţii preluate din „Academia Caţavencu”, nr. 673/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu