În România, continuă îndoctrinarea religioasă

luni, iunie 11, 2012 18:41
Posted in category Educatie

BORRepublica Securistică România este o ţară în care se produc zilnic: furturi, violuri, tâlhării, crime, sinucideri, violenţe grave care afectează integritatea persoanelor etc. De 22 de ani trăim într-o teroare infracţională. Locul Securităţii comuniste a fost luat de găştile de cartier, fie că acest cartier e Ferentari, fie cartierul nepotismelor de orice fel. Deşi, chipurile, trăim într-o ţară liberă, găştile de ţigani şi ciobani din România fac legea. Şi legile. Cu toate acestea, de 22 de ani este băgat pe gâtul ‘boborului’ obiectul de studiu ‘Religia’. Statul laic român nu există decât pe hârtie. Şi poate nici acolo. Un obiect pentru care sunt plătite inutil nişte persoane. Un obiect fără nici o influenţă morală asupra societăţii. Ce s-a întâmplat bun în România dacă se studiază religia după 1989 (pe când înainte nu se studia)? Păi, a crescut exponenţial numărul de crime, atacuri violente etc. De ce se mai studiază atunci religia? Cum modelează aceasta personalitatea umană? În nici un fel. Mai ales religia ortodoxă.

Îmi permit să redau, cu acordul autorului, un fragment din materialul Eşti cu adevărat credincios?: Cu predilectie, romanii in marea lor majoritate, sunt foarte credinciosi. Biserica Ortodoxa Romana (BOR) este institutia cu cea mai mare incredere din Romania, in pofida faptului ca preotii nu reprezinta absolut nimic spiritual, sunt pur si simplu o categorie profesionala care traieste pe spinarea romanilor, a tuturor romanilor, netinand cont de faptul ca nu toti romanii sunt ortodocsi! Milioane de euro se duc anual de la bugetul de stat, catre Biserica Ortodoxa Romana. Tot la link-ul anterior, autorul materialului are următoarea constatare la comentarii: Cum “nu te forteaza nimeni”, atat vreme cat banii pentru Biserica Ortodoxa Romana sunt de la bugetul de stat? Adica, statul suporta toate cheltuielile cu salarii pentru preoti, constructia de catedrale si biserici, renovari, banii pentru facturile la gaz, curent electric, apa, etc si “Jeep-uri” pentru preotii mai “de seama” ? Iar asta, fara ca statul sa ma intrebe pe mine, contribuabilul la bugetul de stat, daca beneficiez sau nu de serviciile Bisericii Ortodoxe Romane!? Unde mai pui faptul ca, tot statul asta idiot care sponsorizeaza BOR, a impozitat pensiile batranilor … ori Biserica Ortodoxa Romana este scutita de taxe si impozite !!! De ce???

În programa şcolară pentru clasa a V-a găsim următoarea temă: Creştinul în şcoală şi în societate. Hai să vedem cum arată ‘creştinul’ în societate.

Tot un ‘creştin’ în societate.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “În România, continuă îndoctrinarea religioasă”

 1. nu e corect ca extrapolezi says:

  iunie 20th, 2012 at 17:24

  Ceea ce faci tu aici este o propaganda ordinara antiortodoxa. Stii foarte bine ca ucigasul preotului de la Focsani era un indoctrinat de pe net. Ai dreptul la opiniile tale dar sa vii cu exemple ale unor dezaxati nu mi se pare in regula. Oricum nu vei lasa comentariul dar macar citeste-l poate iti vei da seama ca nu e corect ce faci.

 2. Cornel Căruntu says:

  iunie 20th, 2012 at 18:23

  Rapunsul meu este un text gasit la link-ul https://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2007-08-16/telegrama-care-desparte-biserica-ortodoxa-de-teoctist-arapasu.html ce nu mai are nevoie de traducere, nici chiar pentru ortodocsii fanatici care nu inteleg sa reformeze BOR, nu sa-i injure pe cei care semnaleaza gravele abateri ale BOR de la conduita crestina.
  „Sofismele folosite de catre avocatii din oficiu ai ierarhilor BOR ating uneori culmi nebanuite. Este cazul incercarii recente de a reinterpreta sensul telegramei adresate de Patriarhul Teoctist lui Ceausescu la 17 decembrie 1989. Care, se explica cititorului astazi, ar fi fost o telegrama fara importanta, una „de rutina”, expediata dupa tinerea Adunarii Nationale Bisericesti. Fara referire la evenimentele de la Timisoara. Oare sa fie atat de greu sa intelegi ca trimiterea de felicitari lui Ceausescu, in acele zile, semnala sustinerea dictatorului care daduse ordinul sa se traga in multime? Ce era mai jalnic, atunci, cand revoltatii Timisoarei infruntau moartea – despre asta aflase toata Romania prin Europa Libera -, decat sa-ti exprimi fidelitatea fata de niste conducatori patati de sange?
  Cum se comportau altii? Comisia Helsinki a Congresului american condamna „atacul sangeros impotriva unor demonstranti neinarmati”. Luis Schwitzer, secretarul general al Federatiei protestante din Franta, trimitea presedintelui roman o scrisoare ce exprima „via emotie privind represiunea impotriva populatiei Timisoarei”. Amnesty International lua act „cu neliniste” de evenimentele care s-au produs pe 17 decembrie. Comitetul francez, membru al Federatiei Internationale Helsinki, se adresa presedintelui Frantei pentru a mobiliza comunitatea internationala in fata „turnurii dramatice si terifiante a represiunii din Romania”. Iata un mic inventar care arata cat de respingator era sa feliciti dictatorul in timpul acelor evenimente care indignasera lumea. Aceasta a facut Patriarhul Teoctist in numele Adunarii Nationale Bisericesti.”

 3. Uscăturile clerului ortodox din România | A șaptea dimensiune says:

  martie 14th, 2015 at 18:47

  […] În România, continuă îndoctrinarea religioasă […]

 4. Cum să faci bani folosind religia | A șaptea dimensiune says:

  martie 19th, 2015 at 13:54

  […] În România, continuă îndoctrinarea religioasă […]

 5. Justinian Marina, patriarhul închinător la diavolul bolșevic | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 13th, 2015 at 12:04

  […] În România, continuă îndoctrinarea religioasă […]

Adauga un comentariu