Doar ai noştri tineri pot schimba România

vineri, martie 9, 2012 18:14
Posted in category Educatie

RomaniaRomânia a fost jefuită 20 de ani de indivizi ‘produşi’ de dictatura comunistă, cei care au pus semnul egalităţii între democraţie şi anarhie. Mult trâmbiţatul învăţământ al dictaturii comuniste era mai degrabă o şcoală de spălat creiere, în care valorile civice se rezumau la cuvinte goale în care nu credea nimeni. Timp de două decenii aceşti indivizi cu mintea roşie au făcut ceea ce ştiau cel mai bine: să propăvăduiască ura împotriva valorilor lumii libere, în care, chipurile, se află şi România. Veniţi într-un cătun din Moldova şi încercaţi să povestiţi despre valori morale, civice, despre activităţi eficiente etc. Veţi vorbi singur.

Dincolo de ‘păcatele’ tinereţii, cei nedeformaţi de comunism sunt singurii, în opinia mea, care pot schimba această societate de rahat într-una ceva mai bună. Tinerii din Basarabia l-au oprit pe criminalul Voronin, tot tinerii l-au oprit în 2004 pe mafiotul Năstase şi tinerii vor schimba România. Până atunci ei au de luptat cu o societate arhaică, în care ‘bătrânii’ fac legea. Nu contează că nu au argumente, ‘înţelepţii’ dictaturii comuniste îşi continuă opera, cel puţin pe aici: aplaudaci senili ai unei lumi moarte şi care a ucis elitele româneşti. Crimele dictaturii comuniste nu interesează pe nimeni în Moldova lui Ilici KGB Iliescu. Martirii neamului românesc nu fac parte din ‘agenda’ colhoznicului sau a ‘elitei’ lumii rurale.

Din fericire, există şi excepţii. Am descoperit un site al unui tânăr din judeţul Botoşani care îmi dă speranţe că nu este totul pierdut. Citindu-l am realizat ce bine ar fi dacă România ar fi populată cu astfel de oameni valoroşi, care gândesc bine. Link-ul este https://www.blackdog.ro/, iar autorul site-ului se descrie astfel: ‘Numele meu este Andrei Drăguţu, sunt născut în iulie 1986 şi din 2001 am treabă cu Internetul. Sunt un om fără zodie, fără curcubeu politic, fără dumnezei şi în mintea unora, probabil, fără de minte.’ Cu speranţa că nu voi fi acuzat de furt intelectual, îmi permit să redau, mai jos, materialul intitulat ‘Înapoi la şcoală, să ai mintea goală’.

„Învăţământul românesc niciodată nu a fost bun. În cazul în care eşti convins că a fost bun vreodată, ai doar o melancolică impresie. Copiii au nevoie de un viitor altfel.

Stimaţi şi dra(g)(c)i profesori, nu mă adresez doar unora dintre dumneavoastră, cu o mentalitate îmbâcsită de lene de gândire și fără chef de interactivitate educaţională, ci tuturor.

Nu plictisiţi copiii cu clişee, informaţii fără sens şi aberaţii. Nu obligaţi copiii să înveţe fără logică. Nu forţaţi copiii să memoreze doar pentru că “aşa se face şi aşa trebuie”. Stârniți curiozitatea, motivați gândirea critică și recompensați creativitatea.

Ajutați copiii să critice autoritatea. Ajutați copiii să cunoască respectul faţă de ceilalți și față de opțiunile celorlalți. Ajutați copiii să cunoască lumea și realitatea înconjurătoare într-un mod cât mai obiectiv. Ajutați copiii să devină buni și foarte buni.

Nu reforma, nu uniforma, nu imnul, nu drapelul, nu icoanele, nu notele mici și nu pedepsele îi fac pe copii buni, inteligenţi, performanţi etc.”

Si un bonus, daca tot ati ajuns pana aici, de pe site-ul acestui tanar care-ti mai anuleaza din amaraciunea de a fi din tara lui Vanghelie.

Documentar: Averea bisericii

„Nu pot înţelege cum a reuşit TVR să îşi tragă un glonţ în picior. E ciudat. E ciudat pentru că TVR împarte clădiri cu Mitropolia Moldovei, la Iaşi, are foarte multe emisiuni care susţin religia şi pseudo-științele şi totuşi au făcut un documentar atât de reuşit. Vă recomand acest documentar pentru a înţelege cum funcţionează mecanismul divin în România.

Un documentar în cinci părţi realizat de TVR şi prezentat de Cornel Mihalache.

După un scenariu pe care Iisus Hristos nu l-ar fi aprobat vreodată.”

Şi erau aproape Paştile iudeilor, şi Iisus S-a urcat la Ierusalim.
Şi a găsit şezând în templu pe cei ce vindeau boi şi oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani.
Şi, făcându-Şi un bici din ştreanguri, i-a scos pe toţi afară din templu, şi oile şi boii, şi schimbătorilor le-a vărsat banii şi le-a răsturnat mesele.
Şi celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luaţi acestea de aici. Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie. (Ioan, 2, 13 – 16)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

10 Responses to “Doar ai noştri tineri pot schimba România”

 1. Dan says:

  martie 9th, 2012 at 20:26

  Toata speranta este in tinerii Romaniei … Sper sa aiba o minte mai deschisa decat inaintasii nostri, sa nu se lase indoctrinati de politica, nationalism sau religie. Doar ei pot schimba viitorul Romaniei.

  Avand insa in vedere faptul ca Romania a luat-o mai la vale decat m-as fi asteptat, sansele sunt foarte slabe. Daca in anul 2012 am ajuns ca religia sa fie ora obligatorie in scoli, pentru a-i indocrina pe copii inca de la varste fragede, inseamna ca Romania este absolut gresit pozitionata pe harta … Nu are ce cauta intr-o lume civilizata, nu are ce cauta in Europa, locul Romaniei ar fi cel mult in Africa ori undeva prin Orientul Mijlociu …

 2. Cornel Căruntu says:

  martie 9th, 2012 at 20:36

  Asa-i. Din pacate, sansele sunt reduse. Exista destule ‘pietre de moara’ atarnate de gatul prezentului, unele mostenite de la cei care in deceniul zece al secolului trecut au gandit viitorul Romaniei.

 3. nouatigaraelectronica says:

  noiembrie 20th, 2012 at 22:32

  Parerea mea ca nu prea are ce sa se schimbe nici in urmatorii 50 de ani. Populatia o sa aiba aceeasi mentalitate. Politicienii probabil nu or sa mai fie asa de corupti pentru ca a inceput politia sa isi faca si la noi treaba cum trebuie. 

 4. În România, continuă îndoctrinarea religioasă | A șaptea dimensiune says:

  martie 14th, 2015 at 11:18

  […] Doar ai noştri tineri pot schimba România […]

 5. Uscăturile clerului ortodox din România | A șaptea dimensiune says:

  martie 14th, 2015 at 18:47

  […] Doar ai noştri tineri pot schimba România […]

 6. Justinian Marina, patriarhul închinător la diavolul bolșevic | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 13th, 2015 at 12:05

  […] Doar ai noştri tineri pot schimba România […]

 7. Basarabia s-a unit cu România la TVR 1 şi Prime TV | A șaptea dimensiune says:

  iulie 5th, 2016 at 21:11

  […] Doar ai noştri tineri pot schimba România […]

 8. România, o ţară plină de ‘savanţi de renume mondial’ | A șaptea dimensiune says:

  iulie 7th, 2016 at 11:54

  […] Doar ai noştri tineri pot schimba România […]

 9. Democraţia ieftină şi plină de jeg din România | A șaptea dimensiune says:

  iulie 7th, 2016 at 14:34

  […] Doar ai noştri tineri pot schimba România […]

 10. Editura Didactică şi Pedagogică dă cărţi la tot cartieru’ | A șaptea dimensiune says:

  august 30th, 2016 at 8:30

  […] Doar ai noştri tineri pot schimba România […]

Adauga un comentariu