Ne luăm rămas-bun de la Windows 7

marți, ianuarie 14, 2020 8:55
Posted in category IT

Windows 7Ianuarie 2020 este perioada în care trebuie să ne luăm rămas-bun de la Windows 7. Microsoft a anunţat că nu vor mai fi actualizări pentru Windows 7 de acum înainte şi ne recomandă să trecem la Windows 10.

Nici nu ştii cum când trec anii. Parcă mai ieri ne bucuram de Windows 95, prima variantă comercială de Windows, cu care Microsoft a rupt piaţa, iar Bill Gates a făcut primul pas spre titlul de cel mai bogat om din lume, aşa cum era prin 2010, dacă nu greşesc.

A urmat Windows 98 şi crema IT-iştilor treceau rapid de la Windows 95 la Windows 98, sistem de operare ce aducea câteva îmbunătăţiri faţă de predecesorul său.

Au urmat apoi Windows Millenium (Windows Me), Windows 2000 şi Windows XP, ultimul având un succes imens şi dominând piaţa o lungă perioadă de timp. Chiar zilele trecute citeam despre faptul că dictatorul KGB-ist criminal Vladimir Putin foloseşte Windows XP, între două ordine de a asasina ziarişti incomozi sau oponenţi din politică.

Despărţirea de Windows XP a fost dureroasă pentru multă lume, inclusiv pentru mine, acesta fiind un sistem stabil, cu ceva facilităţi şi care ne-a cucerit pe toţi.

A urmat Windows Vista, un rateu al celor de la Microsoft, şi apoi Windows 7, un alt succes de piaţă, comparabil cu cel al XP-ului. Şi Windows 7 se poate lăuda că vreme de câtiva ani a fost liderul absolut al sistemelor de operare pe planeta Terra.

Au urma Windows 8 şi Windows 8.1, care nu prea au prins, şi apoi ultima variantă de Windows, a 10-a dacă numărăm variantele comerciale amintite anterior, care nu se putea numi decât Windows 10, în compania căruia ne vom petrece următorii ani, până ce informaticienii de la Microsoft vor veni cu următoarea variantă de Windows, la care probabil se lucrează deja.

Dacă aveţi Windows 7 cu licenţă (fără licenţă este piraterie, adică furt intelectual, iar în ţările civilizate, cum ar fi Statele Unite, faci puşcărie la greu pentru aşa ceva) şi vreţi să treceţi la Windows 10 gratuit (încă se mai poate), aveţi descrişi paşii aici.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu