Nissan a transformat o Altima din anii 1980 într-un vehicul electric

luni, decembrie 20, 2021 7:40

Nissan EV
Pentru a sărbători cea de-a 35-a aniversare a fabricii din Sunderland, Nissan a transformat unul dintre cele mai emblematice vehicule ale sale într-un EV (maşină electrică). Faceți cunoștință cu Nissan Newbird, un Bluebird modificat din anii 1980 (numit Nissan Altima în America de Nord) cu un motor Leaf EV și o culoare de inspirație retro.

Nissan Newbird este complet funcțional, cu o autonomie de 130 de mile, dar transformarea lui într-un vehicul electric nu a fost o treabă ușoară. Motorul original de 1,8 litri și cutia de viteze manuală a mașinii au trebuit să fie îndepărtate și înlocuite cu un grup motopropulsor Nissan Leaf și cu acumulatori de 40 kWh.

Desigur, bateriile lui Leaf sunt mai grele. Pentru a menține greutatea lui Nissan Newbird distribuită uniform, Nissan a trebuit să-și împartă bateriile între portbagaj și compartimentul motorului – iar mașina încă avea nevoie de o suspensie personalizată pentru a rămâne pe picioare. În mod clar, această schemă a funcționat, deoarece mașina merge de la 0 la 62 MPH (mile pe oră) în aproximativ 15 secunde.

Dar aspectul nostru preferat la Newbird este stilul. Nissan a lipit câteva detalii roz și verzi peste vopseaua albastră pudră originală a lui Newbird, iar rezultatul arată oarecum ca o jachetă de vânt funky din anii ‘80 sau o ținută de aerobic retro. În plus, Newbird are o lumină de fundal elegantă pentru insigna frontală, deși această lumină de fundal se aprinde numai când mașina este parcata.

Transformarea unei mașini clasice (sau pur și simplu vechi) într-un vehicul electric este o sarcină dificilă. În cele mai multe cazuri, este mult mai ieftin să cumpărați un Hyundai Ioniq sau un vehicul electric la preț similar. Dar chiar și oamenilor cărora nu le pasă de mașini le plac aceste vehicule electrice retro. De aceea, sperăm că marile companii precum Nissan și Ford vor găsi modalități mai ieftine de a moderniza mașinile vechi sau cel puțin să construiască câteva vehicule electrice de inspirație retro care ies în evidență față de mașinile cu aspect de navă spațială, pe care acum le întâlnim pe toate drumurile.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

Adauga un comentariu