Noua tehnologie EV de la Mitsubishi vă monitorizează sănătatea în timp ce sunteţi la volan

joi, decembrie 23, 2021 7:11

EV EMIRAI xS Drive
Cele mai multe tehnologii de asistență auto urmăresc să ușureze conducerea unei maşini, de obicei prin reducerea nevoii de a vira sau de a ține piciorul pe accelerație. Dar cel mai recent concept EV EMIRAI xS Drive de la Mitsubishi duce lucrurile într-o altă direcție, acordând prioritate sănătății șoferului și siguranței pasagerilor, prin senzori biometrici avansați și camere IR.

Noua tehnologie poate monitoriza mai mulți factori de sănătate și siguranță, inclusiv somnolență, atenție, ritmul cardiac și calitatea respirației (care pot indica stres sau boală). Când un șofer nu este apt să conducă mașina, poate parca automat într-un loc sigur sau poate cere ajutor.

Interesant este că noul sistem de conducere poate detecta și monitoriza pasagerii folosind unde radio, chiar dacă aceștia se ascund bine în podea. De asemenea, urmărește direcția ochilor șoferului și poate regla farurile pentru a ilumina orice loc unde se uită șoferul.

Mitsubishi nu este însă prima companie care a introdus senzori biometrici într-o mașină. Tesla folosește instrumente similare pentru a detecta dacă un șofer este somnoros sau nu urmărește drumul. Dar în timp ce producători de automobile precum Tesla construiesc bule de siguranță pentru sistemele lor autonome, Mitsubishi speră să dezvolte un sistem de sănătate și siguranță care să poată fi folosit la orice vehicul, indiferent dacă este autonom sau nu.

Sistemul experimental de sănătate și siguranță al Mitsubishi ar putea monitoriza șoferii bolnavi sau în vârstă, mai ales din zonele rurale, unde transportul public nu este prezent. De asemenea, ar putea detecta când un copil se ascunde pe podeaua unei mașini sau să le spună șoferilor ce se ocupă cu livrarea (și angajatorilor lor) când este necesară o pauză. Mai mult, această tehnologie ar putea ajunge să fie folosită şi la mașini grele, bărci sau cărucioare de golf.

Nu știm când Mitsubishi își va lansa tehnologia de monitorizare a sănătății șoferului, care ar putea debuta într-un Mitsubishi EV sau un vehicul de la o altă companie. Producătorul auto spune că va prezenta noul concept EV EMIRAI xS Drive cu funcții de monitorizare a sănătății la CES 2022 în perioada 5-8 ianuarie.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu