Oamenii guvernării securisto-comuniste Adrian Năstase (II)

luni, martie 23, 2009 9:58

Rodica StanoiuTurnătoarea Rodica Stănoiu
Urme şterse în dosarele urmăriţilor

Securitatea a fost o instituţie care ştia ce important e back-up-ul. Urme ale activităţii “Sandei” şi “Georgetei” existau şi în dosarele celor pe care i-a denunţat. Una dintre victime a fost doaman Raluca Bejan. Dânsa şi-a cerut propriul dosar de la CNSAS la începutul anilor 2000. Primul răspuns pe care l-a primit a fost o întrebare: “Dumneavoastră aţi fost închisă la Aiud şi aveţi 82 de ani?”. Cum nu împlinise nici 60 de ani şi nici nu vizitase Aiudul, doamna a negat. Drept care a mai avut de aşteptat câţiva ani (patru) până când, după alte insistenţe, a descoperit că propriul dosar fusese introdus în copertele care purtau identitatea altei persoane. După ce şi-a obţinut, în sfârşit, dosarul, a descoperit că dintr-însul lipseau 16 pagini. Perseverentă, a solicitat microfilmele care – ghinion, domnu’ Ureche – erau un back-up suplimentar al Securităţii. Abia aici au apărut înscrisurile semnate de “Sanda” – o festă pe care Securitatea a jucat-o securiştilor.

Testamentul lui Ticu: “Să facă puşcărie pentru falsurile astea”

Picioarele scurte ale minciunii au alergat şi în doasarele altor victime ale “Sandei” şi “Georgetei”. Prin unele dintre cele peste 30 de note informative, Rodica Stănoiu a reuşit să producă drame în vieţile celor pe care îi pâra. N-a murit nimeni, dar, de exemplu, doamna M.U. n-a mai avut posibilitatea să iasă în străinătate să-şi salveze, printr-o operaţie, vederea; în privinţa altui roman, fugit în Franţa – despre care Sanda a raportat că încearcă să-şi obţină diplomele de studii din România -, Securitatea a luat decizia să blocheze încercările familiei de a-i transmite documentele şi alte asemenea.

Când astfel de fapte glorioase s-au adunat pe taraba CNSAS, membrii de atunci ai Colegiului – aflat sub zodia Onişoru – au decis, curajos, să închidă ochii: doasrul Stănoiu a zăcut un an (2004 – 2005) în sertar. Abia în 2006, după venirea lui Ticu Dumitrescu în Colegiu, s-a putut discuta despre cazul Rodica. S-au decis două expertize grafoscopice care, odată înfăptuite, au confirmat faptul că mâna care a scris declaraţia de necolaborare colaborase din plin cu Secu.

Convocată la audiere, fostul ministru al Justiţiei a susţinut că a avut un accident care i-a modificat scrisul de l-a făcut să semene cu cel al unei persoane care turna la Securitate (genială Rodica, recunoaşteţi?). Drept care a cerut să se compare înscrisurile din notele informative cu scrisul ei din aceeaşi epocă. Toată lumea a fost de acord, drept care reprezentanţii CNSAS şi Rodica Stănoiu s-au prezentat la locul ei de muncă de atunci – Institutul de Cercetări Juridice. Acolo, o secretară îi aşteaptă pregătită cu un dosar cu trei documente care sunt suspecte a fi fost falsificate (erau la distanţă de câte zece ani unul de celălalt, dar erau scrise cu aceeaşi pastă de pix).

La următoarea întâlnire de la CNSAS, cu expertizele şi “originalele” Rodicăi pe birou şi cu tupeul suspectei în faţă, Ticu Dumitrescu a susţinut vehement votul de “poliţie politică” pentru Rodica Stănoiu. A fost o luptă cu urlete gigantice, dar s-a încheiat cum a vrut Ticu. Iar tatăl CNSAS a urlat: “Să facă puşcărie pentru declaraţiile ei false!”. (Va urma.)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Oamenii guvernării securisto-comuniste Adrian Năstase (II)”

 1. Oamenii guvernării securisto-comuniste Adrian Năstase (III) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 30th, 2015 at 21:46

  […] Oamenii guvernării securisto-comuniste Adrian Năstase (II) […]

 2. PSD-ul, partidul analfabeților | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 23rd, 2015 at 18:55

  […] Oamenii guvernării securisto-comuniste Adrian Năstase (II) […]

 3. Fosta securitate comunistă lucrează pentru Ei | A șaptea dimensiune says:

  iulie 14th, 2015 at 8:18

  […] Oamenii guvernării securisto-comuniste Adrian Năstase (II) […]

 4. Ce a făcut România tovarăşului Iliescu pentru eroii din temniţele comuniste? Nimic | A șaptea dimensiune says:

  iulie 14th, 2015 at 8:51

  […] Oamenii guvernării securisto-comuniste Adrian Năstase (II) […]

 5. Ce fac slugile securiştilor din presă | A șaptea dimensiune says:

  iulie 14th, 2015 at 13:23

  […] Oamenii guvernării securisto-comuniste Adrian Năstase (II) […]

 6. Democraţie autentică = Dictatura legii | A șaptea dimensiune says:

  iulie 17th, 2015 at 13:49

  […] Oamenii guvernării securisto-comuniste Adrian Năstase (II) […]

Adauga un comentariu