Poliţia Română – o gaură inutilă în bugetul statului

miercuri, noiembrie 23, 2022 18:44
Posted in category Mass-media

Politistii, prietenii infractorilorDoar când mă gândesc la faptul că trebuie să scriu despre instituţia burduşită de corupţi şi prieteni ai interlopilor, instituţie numită pompos Poliţia Română, îmi vine să vomit. Din dicţionarul poliţiştilor români lipseşte verbul a preveni, aşa încât ăştia în uniformă apar numai după ce se întâmplă crima, violul, jaful etc., pentru a povesti, într-o limbă de lemn ce zgârie timpanul, cum s-a întâmplat tragedia, în timp ce umflaţii din Poliţia Română îşi petreceau orele de muncă prin birouri.

Şi dacă tot vine barabaria ortodoxă prilejuită de sărbătorile de iarnă, îmi amintesc de o fraieră de lege ce interzice folosirea petardelor. Da’ pentru ca legea să se aplice trebuie ca poliţiştii să-şi mai mişte fundurile şi să-i prindă de cei care camercializează petarde şi pe cei care le folosesc. Din păcate, şi la acest capitol, Poliţia Română este doar, aşa cum am precizat şi în titlu, o gaură inutilă în bugetul public.

Ştiţi de ce există bancurile cu poliţişti? Pentru că realitatea este mult mai dură decât cea din bancuri.

De ce poliţiştii iau salariu? Deoarece prostia se plăteşte (în România).

Dar haideţi să vedem o întâmplare oarecum amuzantă despre poliţiştii din 2004, mai exact despre poliţiştii din Moldova, şi mai exact din Moldova nefurată de ruşi, da’ cumpărată la bucată de mafioţii din PSD = ciuma roşie.

Poliţia nemţeană în inacţiune!

Un zvon mai bine informat decât noi circulă (circula în 2004 – n.m.) dinspre Poliţia Piatra Neamţ. Acum o lună (în octombrie 2004 – n.m.), contabilul-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, Iulian Pantazi, s-a dat peste cap cu o doamnă fostă soţie de fost subofiţer, în timp ce maşina în care se aflau se dădea la rândul ei peste cap într-o curbă periculoasă pe drumul dinspre cabana Scăricica.

Zvonul tinde să acrediteze şi ideea că, puţin mai înainte, în cabană, domnul contabil o dăduse şi pe spate pe doamna respectivă (cu glumele şi deosebitul său simţ al umorului, bineînţeles). Asta în timp ce erau date până la fund şi niscaiva sticluţe de băuturi recreative.

Din aceasta a doua tăvăleală, cu maşina, cei doi au ieşit puţin cam speriaţi, dar nu disperaţi. Deşi autoturismul s-a şifonat binişor, şeful Inspectoratului Judeţean, comisarul-şef Aurel Munteanu, a fost înţelegător, mai ales că păţise ceva asemănător acum un an (în 2003 – n.m.), şi nu a raportat incidentul la Bucureşti.

Nu s-a făcut nici anchetă, accidentul nu a fost înregistrat, iar maşina a fost dusă în garajul poliţiei din comuna Alexandru cel Bun.

Pentru cine nu ştie, cabana Scăricica este un fel de templu al plăcerilor pentru mulţi poliţişti cu grade mari, chiar dacă prin plăcere putem înţelege fie şi numai somn sau mâncare bună. Aici şi-au odihnit ciolanele de-a lungul timpului ministrul Rus, generalul Toma Zaharia, generalul Florin Sandu, Dudu Ionescu şi chiar folcloristele lui Pinalti, care la Scăricica au devenit cunoscute.

După cum vedeţi, un loc unde poţi să te tamponezi bine cu cineva şi să îţi şi placă. („Academia Caţavencu”, nr. 674/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu