Profesor universitar: „România, o ţară de imbecili cu studii superioare”

duminică, aprilie 24, 2016 11:26
Posted in category Educatie

Citat Octavian GogaMesajul unui profesor de excepţie: „Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nu știu că America e continent. Sunteți o generație aproape pierdută”

Un profesor de literatură engleză de la una dintre cele mai bune universități din România a hotărât ca, înainte de a ieși la pensie, să adreseze un mesaj destul de usturător studenților, încercând, pentru ultima dată, să “deschidă ochii digitali ai copiilor.”

„Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare, care nici măcar nu știu că America e continent, nu țară. Nu mai avem nevoie de fantome zombate care vin aici ca să-și ia o diplomă. Diploma aia poți s-o folosești doar atunci când se termină o anumită hârtie în casă. Nu vă mințiți pe voi înșivă: mai mult de jumătate dintre voi vor ajunge să lucreze la o fabrică sau într-un restaurant, pentru că sunteți lenoși și aroganți!

Sunteți o generație aproape pierdută. Nu vă interesează nimic, în afară de telefoane și laptop-uri și stomacurile voastre. Aveți o minte putrezită. Poate vă credeți mai inteligenți decât alții, poate câțiva dintre voi și sunt dar restul, restul sunteți toți la fel de mediocri. Pentru asta ați și venit aici – să acumulați cunoștințe, nu să putreziți în bănci!

Nu vă irosiți unica șansă de a ajunge cineva. În epoca contemporană, unde informația digitală deține puterea, iar mintea umană este folosită din ce în ce mai rar, voi puteți să luați puterea în mâinile voastre, dar fără voință și cunoștință, o veți pierde foarte rapid.”

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

10 Responses to “Profesor universitar: „România, o ţară de imbecili cu studii superioare””

 1. Nicholas Jordan says:

  aprilie 24th, 2016 at 20:24

  Discursul „profesorului universitar român” în sine este foarte discutabil. Articolul original afișează poza președintelui american Lyndon Johnson, mort de zeci de ani de zile, în rolul profesorului de excepție. Afirmația a fost făcută de Johnson, se referea la studenți americani însă, dar atât. Se observă că România nu e niciodată pomenită în text, iar profesorul de excepție nu e nici el niciodată identificat. Până ce nu se rezolvă bălăcăria cu identificarea  surselor în presa din România, nu există motive de satisfacție că s-a făcut vreun progres în sectorul media.

 2. Dumitru din Arges says:

  aprilie 24th, 2016 at 21:50

  Discursul poate fi real sau nu dar este un mare adevar,absolventii din ziua de azi nu au asa zisa cultura generala,un minim de cunostinte care fac diferenta intre un om educat si un tampit care a trecut prin scoala ca gasca prin apa…Daca cineva se simte lezat de aceasta remarca il astept  sa discutam pe aceasta tema…

 3. Alexander says:

  aprilie 24th, 2016 at 22:26

  Nu sunt impotriva a ceea ce spune, ii inteleg durerea, indiferenta si aroganta strica FOOOOOOOARTE MULT !!!!!!!!!!!!!

 4. Nicholas Jordan says:

  aprilie 25th, 2016 at 14:35

  De obicei nu revin la un comentariu, este o pierdere de timp. Cei cu păreri antagoniste nu le vor schimba așa deodată. Dar aș vrea să înțeleg raționamentul celor care spun că nu contează dacă discursul este real sau nu, căci el spune un mare adevăr. Bineînțeles că spune ceva foarte rațional și este calculat să atingă o coardă în oricine. Dar de ce nu contează faptul că nu este vorba despre România în discurs, ci doar că subiectul se potrivește și la România? De ce a trebuit înzorzonat cu un profesor care nu există și nu s-a spus pe-a dreaptă, asta e opinia mea, nu a tipului din poză? Zic și eu așa.

 5. Tudor Chirila: „Trebuie sa facem pasul de la o societate de aranjamente la una de reguli” | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 28th, 2016 at 11:03

  […] Profesor universitar: „Romania, o tara de imbecili cu studii superioare” […]

 6. Allah Akbar-ul la romani | A șaptea dimensiune says:

  mai 10th, 2016 at 16:04

  […] Profesor universitar: „Romania, o tara de imbecili cu studii superioare” […]

 7. Cine umileste Romania | A șaptea dimensiune says:

  mai 14th, 2016 at 12:42

  […] Profesor universitar: „Romania, o tara de imbecili cu studii superioare” […]

 8. Desi radarele politiei salveaza vieti, idiotii le contesta | A șaptea dimensiune says:

  mai 15th, 2016 at 14:10

  […] Profesor universitar: „Romania, o tara de imbecili cu studii superioare” […]

 9. Intrarea cu 1 la liceu, crima PeSeDeilor impotriva Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  iunie 8th, 2016 at 17:17

  […] Profesor universitar: „Romania, o tara de imbecili cu studii superioare” […]

 10. Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri in perioada 18 – 24 aprilie 2016? says:

  iunie 13th, 2016 at 15:10

  […] Profesor universitar: “Romania, o tara de imbecili cu studii superioare” – asapteadimensiune.ro 891 shares 450 comments 1963 likes 4 tw. trackbacks 294 tw. followers 1 blog trackback […]

Adauga un comentariu