Prototipul Toyota Supra, maşina de curse fără şofer (autonomă)

marți, februarie 8, 2022 6:27

Toyota Supra
Când o mașină alunecă pe gheață, trebuie să iei multe decizii rapid pentru a evita problemele. Nu ar trebui să frânați, trebuie să virați cu mare atenţie. Dar, într-o zi dintr-un viitor nu foarte îndepărtat, ai putea lăsa mașina să preia controlul și să iasă dintr-o situație dificilă.

Cercetătorii de la Toyota experimentează această idee. Ei au creat un prototip Toyota Supra cu capacități de conducere autonomă. Apoi l-au învățat să urmeze un traseu cu obstacole şi viraje strânse, precum întâlnim la cursele de maşini. Atenţie însă, aceasta nu este o reprezentare exactă a situațiilor din lumea reală. Mașina circulă pe un circuit închis, știe exact unde va fi fiecare viraj, împreună cu locațiile tuturor obstacolelor.

Dar, urmărind videoclipul, trebuie să vă minunați de realizare. Supra se deplasează cu grație prin curbe și în jurul obstacolelor. Uneori, ambele deodată, ceea ce face ca sarcina să fie cu atât mai dificilă. Potrivit cercetătorilor, mașina planifică o nouă rută la fiecare douăzeci de secundă, așa că ia decizii cu o viteză incredibilă.

Probabil că suntem încă foarte departe de vehiculele autonome care ne salvaeză dintr-o situaţie periculoasă din trafic, dar aceste cercetări sugerează că , într-un viitor nu foarte îndepăratat, maşinile autonome vor lua decizii în locul nostru.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu