Republică, măreaţă şatră

sâmbătă, decembrie 26, 2009 11:05
Posted in category Mass-media

Coada la paine in comunismÎn ziua de Crăciun, televiziunea mogulului Vîntu, dar şi TVR-ul tovarăşului Sassu, prezentau în neştire imagini de la cimitirul Ghencea, acolo unde ultimul dictator al României este înhumat. Cei zece rătăciţi din acel loc şi din acea zi au avut ocazia să proclame binefacerile ciumei roşii. M-am întrebat de ce posturile TV din Republica România dau aşa ceva. Să fie ineditul situaţiei? Să fie apologia dictaturii? Să fie prostie pur şi simplu?

Dacă ziariştii de două ruble ar avea o minimă deontologie profesională, ar trebui prezentate şi alte momente, precum: simpatizanţii lui Corneliu Zelea Codreanu, adepţii lui Horia Sima, fanii lui Stalin etc.

Regretabil este că posturile TV de cacao nu prezintă (din cauza cenzurii?) manifestări pentru renaşterea neamului românesc, organizate de asociaţii care chiar fac ceva pentru acestă ţară (“Noii Golani” de exemplu). Să fie un cizmar care a distrus România, prin cel mai pur stalinism, mai important decât crezul profund al unor tineri în viitorul măreţ al acestei naţii?

Pentru Realitatea TV, probabil că da. Mai mult, ne-a fost prezentat, tot în ziua Naşterii Domnului, “nea Tomiţă”, colegul de celulă al cizmarului ateu, iar acesta povestea cum învăţau ei doi marxismul în temniţă. Pentru cei care nu ştiu, Partidul Comunist din România a fost scos în 1924 în afara legii deoarece voia să smulgă teritorii din trupul ţării şi să le ofere ruşilor. A prezenta pe post povestea de groază a unei Românii ajunsă fără voia ei în lagărul sovietic drept “best seller” mi se pare o batjocură fără margini la adresa copiilor ucişi la Timişoara în 1989 din ordinul cuplului dictatorial.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Republică, măreaţă şatră”

 1. Cum numără anii “ziariştii” mogulilor | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 28th, 2014 at 12:25

  […] Republică, măreaţă şatră […]

 2. Ce ne “învaţă” televiziunile mogulilor | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 11:12

  […] Republică, măreaţă şatră […]

 3. De ce ziariştii televiziunilor mogulilor merită salarii mari | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 11:16

  […] Republică, măreaţă şatră […]

 4. Personajele promovate de televiziunile mogulilor dăunează grav societăţii româneşti | A șaptea dimensiune says:

  octombrie 15th, 2016 at 13:34

  […] Republică, măreaţă şatră […]

Adauga un comentariu