Românul se naşte poet şi moare şpăgar (XXII)

joi, septembrie 7, 2023 16:13
Posted in category Mass-media

Marea famiglie PSD-istă: familia DaeaCând şpaga este distribuită într-un rol principal

Şpaga despre care o să povestim astăzi îl are în centrul atenţiei pe un tânăr regizor, căruia din delicateţe nu îi vom pomeni nici numele, nici (p)renumele.

Povestea este simplă, aşa cum sunt mai toate poveştile complicate/ O domnişoară care, pentru că este vedetă, nu mai are timp de nimic altceva, îi şopteşte la un moment dat, iubitului (un iubit bogat, of course) că ar dori să se joace şi ea un pic într-un film.

Nicio problemă, îi zice iubitul, dar să nu-mi ceri să joci în Forrest Gump sau în Ultimul tango la Paris, că filmele astea s-au turnat deja.

Puţin dezamăgită, vedeta-iubită îi spune: OK, sper să găsim noi un film care nu s-a filmat încă.

Şi iubitul bogat vorbeşte cu un regizor tânăr, de succes, care tocmai obţinuse o finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei pentru un lungmetraj. Contra frumoasei şpăgi de 5.000 de euro (la valoarea din 2004 – n.m.), bani pe care iubitul bogat i-i dă regizorului, frumoasa vedetă este distribuită în rolul principal.

Nu trebuie însă să ne facem probleme, fiindcă aşa s-a întâmplat (pe bune!) şi în cazul filmului Naşul I: Marlon Brando a fost distribuit în rolul lui Don Corleone la intervenţia în forţă a mafiei italiene, şi rezultatul n-a fost prea rău. Vizionare plăcută, vizionare şpăguită! („Academia Caţavencu”, nr. 682/2005)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu