Românul se naşte poet şi moare şpăgar (XXIX)

joi, iulie 4, 2024 8:30
Posted in category Mass-media

Norica NicolaiLa Floreasca, şpaga e în floare (era în 2005, atunci când România nu era membră UE, adică nu ne obliga nimeni să eliminăm corupţia, care înflorea în spaţiul carpato-danubiano-pontic, n.m.)

Spitalul de Urgenţă Floreasca, aşa cum îi spune şi numele, preia cazurile pacienţilor aflaţi în stare critică, ce au nevoie de urgenţă de îngrijiri medicale.

Ce se întâmplă însă dacă vin mai mulţi pacienţi deodată, cu urgenţe, la acelaşi medic? Păi, e o regulă, medicul examinează cu profesionalism rapid şi decide cine e preluat mai întâi.

Să vedem cum a decis medicul Tararache Dorina, de la Ecografie, sâmbătă, 5.03.2005, ordinea pacienţilor. Era în jurul orei 11 a.m. La uşa cabinetului se aflau: un bătrân care aştepta să fie consultat, chircit pe scaun, încă de la ora 9; un tânăr într-un scaun cu rotile, ţinându-se cu mâna de abdomen şi plângând în hohote de durere; o femeie gravidă (căreia autorul acestui articol îi cere scuze că a adus-o în această stare) în luna a noua, anchilozată din cauza durerilor renale.

Cine credeţi că a intrat primul? Tânărul, bătrânul sau gravida? Nu, sigur n-aţi ghicit. A intrat la consult o fată fâşneaţă, veselă, abia venită la uşa cabinetului cu prietenul ei de braţ. Din câte se pare, avea o rană în palmă, căci ţinea strâns într-o mână, ca pe pansament, un teanc de bani.

A fost băgată rapid la consult, probabil fiindcă rana de sub bancnote nu mai suporta amânare. La plecare, deşi nu i se făcuse decât o ecografie, fata părea complet vindecată, nu mai ţinea nici pansamentul în mână. Din păcate totuşi, se pare că o contaminase cu afecţiunea ei pe doctoriţa Tararache, căci aceasta se ţinea cu mâna de burtă, palpându-şi buzunarul.

Spre bucuria bătrânului care aştepta deja de două ore, doctoriţa nu a mai închis uşa cabinetului şi nu a mai plecat ca alte dăţi în astfel de cazuri, să se trateze cu o cafea, timp de vreo oră.

Întrucât, din câte spun pacienţii, doamna doctor a fost virusată deseori în acest mod de cei care veneau la un consult, propunem conducerii Spitalului Floreasca să-i dea un binemeritat concediu pe motive medicale. („Academia Caţavencu”, nr. 690/2005)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu