Semidictatorul Adrian Năstase, pupincuristul dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu

miercuri, august 17, 2022 7:19

Adrian Nastase si Vladimir PutinÎn acest articol, vă înfăţişam modul în care Adrian Năstase apăra, cu toată convingerea sa ideologică, o idee scumpă celuilalt dictator, Nicolae Ceauşescu.

Ideea era că suveranitatea naţională este aceeaşi pentru toate statele, în vreme ce drepturile omului sunt un concept interpretabil şi variabil de la ţară la ţară.

Ei, bazându-se pe asta, Ceauşescu ne-a dat ce a crezut el că avem dreptul, în schimb a combătut dreptul altor state de a se amesteca în politica noastră. Ce să facă săracul, asta era meseria lui de dictator!

Acum vă semnalăm, din acelaşi articol publicat în Revista Română de Studii Internaţionale, numărul din septembrie-octombrie 1989, părerea aceluiaşi Adrian Năstase despre ONG-uri:

„Un „aliat” tot mai activ în căutarea căilor de „evitare” a prerogativelor suveranităţii în domeniul drepturilor omului îl reprezintă organizaţiile internaţionale neguvernamentale (ONG). Nedorind să fie acuzate de atingeri la adresa suveranităţii, uneori guvernele sau organizaţiile interguvernamentale utilizează ONG-urile ca instrumente discrete ale politicii lor pe teren. Aşa după cum se arată în anumite opinii, unele din ele pot fi create pentru a îndeplini misiuni pe care guvernele nu doresc să le îndeplinească în mod direct sau ca „umbrele” pentru transferul deciziei politice. În acest caz, sîntem în prezenţa unor ONG-uri iniţiate de către state ca adevărate „submarine” ale acestuia.”

De aici şi până la teoria lui Ceauşescu potrivit căreia l-ar fi lucrat „agenturili”, nu mai e nici un pas, cele două opinii, ale dictatorului de azi (din 2004 – n.m.) şi ale celui de ieri, sunt identice.” („Academia Caţavencu”, nr. 670/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu