Şmen garantat de Băsescu

duminică, decembrie 6, 2020 13:43
Posted in category Justitie

Traian Basescu si Dan VoiculescuReplicile dure ale lui Băsescu i-au costat pe pesedişti pierderea alegerilor (este vorba de alegerile locale din 2004 – n.m.). Nu se poate contoriza cam cât înseamnă în lei-şpagă această pierdere. Dar vă putem spune cât pot să coste, în altă situaţie, cuvintele lui Băsescu.

Şi ne referim aici la cuvinte scrise, de genul “Aprobat”, “Se respinge”, “Nu se poate”, “Da”, “Nu” sau orice altă sintagmă apărută pe o cerere soluţionată de primar (Traian Băsescu era în iunie 2004 primar general al Capitalei – n.m.).

Ia să vă vedem, cât credeţi că valorează un cuvânt băsescian? 5 milioane o dată, cinci milioane de două ori, 5 milioane de douăzeci de ori, adjudecat!

Dragi bucureşteni, un cuvânt de-al lui Băsescu costă 100.000.000 de lei (vechi – n.m.). Atât trebuie (trebuia în 2004 – n.m.) să-i plătească primăria Capitalei domnului Ştefan Petroff. Pentru că Băsescu nu i-a dat acestuia timp de doi ani niciun răspuns pe cererea de retrocedare a unui teren din Bucureşti, confiscat de comunişti, instanţele judecătoreşti au decis ca primăria să plătească daune de 5 milioane de lei (vechi – n.m.) pentru fiecare lună de întârziere.

Ceea ce înseamnă că, peste alţi câţiva ani, cuvântul-răspuns pe care Băsescu nu-l pune pe cerere va costa poate şi un miliard (lei vechi – n.m.). Adică o sumă cu care primăria ar putea să facă cinste, la o adică, tuturor celor 2 milioane de bucureşteni cu câte o îngheţată. Nu de la fabrica de îngheţată a lui Băsescu, ca să nu se spună ce e aranjament. Ci, să zicem, de la McDonald’s Colentina, nr. 79-81, care e ridicat chiar pe terenul cu pricina. (“Academia Caţavencu”, nr. 655/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu