Şpăgile concernului EADS au ajuns şi la Adrian Năstase

joi, februarie 11, 2016 14:24

PSD = MAFIACel puțin asa rezultă dintr-o investigație jurnalistică comună Der Spiegel și Centrul Român pentru Jurnalism de Investigatie (dacă se încarcă mai greu trebuie să aveți răbdare).

Concernul german EADS a plătit milioane de euro pentru a obține contractul din România, unde, în buna tradiție mioritică, dacă nu dai șpagă nu rezolvi nimic. Primul contract cu EADS l-a semnat, în 2004, Adrian Nastase, pe atunci premier PSD, iar Gerhard Schroder, pe atunci cancelar al Germaniei, a fost prezent la București cu ocazia parafării contractului. 3150 de km de graniță trebuiau securizați de către concern, dintre care, 1870 km, odată cu aderarea României la UE în 2007 trebuiau să asigure securizarea granițelor exterioare ale “Fortăreței Europa”. O fortăreață prin care,a zi, musulmanii, inclusiv teroriști, trec precum prin brânză.

Luni mai târziu, presa din România a dezvăluit faptul ca acest contract, parafat de către Năstase in favoarea EADS, nu a respectat legislația în vigoare privind licitațiile publice. DNA, care investighează cazul, pleacă de la premisa ca EADS a cumpărat contractul printr-o rețea de firme, de care gigantul Fujitsu – Siemens nu ar fi străin și în cadrul căreia se pare ca a jucat un rol important.

Se pare ca EADS a plătit cel puțin patru milioane de euro către concernul IT iar jumătate din acești bani s-ar fi scurs către două căsuțe poștale din Liechtenstein și Olanda. Ulterior, cel puțin așa suspectează procurorii, banii s-au scurs către aparatul de stat din România.

Cam așa au furat politicienii români: căsuțe poștale prin Liechtenstein, în care ajungeau șpăgile de milioane de euro.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Şpăgile concernului EADS au ajuns şi la Adrian Năstase”

 1. In Romania, mafiotii sunt si despagubiti cu milioane de euro | A șaptea dimensiune says:

  februarie 14th, 2016 at 16:48

  […] Spagile concernului EADS au ajuns si la Adrian Nastase […]

 2. Judecatorul spagar Florin Costiniu primeste pensie speciala de 16.000 lei lunar (160.000.000 lei vechi) | A șaptea dimensiune says:

  februarie 28th, 2016 at 12:07

  […] Spagile concernului EADS au ajuns si la Adrian Nastase […]

 3. Gruparea USL care a incercat sa-l lichideze pe Radu Moraru | A șaptea dimensiune says:

  martie 8th, 2016 at 19:51

  […] Spagile concernului EADS au ajuns si la Adrian Nastase […]

Adauga un comentariu