Tariceanu, groparul PNL-ului istoric

luni, august 14, 2017 18:56
Posted in category PeNaLii

Patriciu, TariceanuPNL a murit in campania electorala din 2016. Acum, acest cadavru politic incepe sa intre in putrefactie, infestand atmosfera dreptei romanesti. Intrucat nu a fost nimeni capabil sa vindece acest mare bolnav al tranzitiei FSN-iste, sa incercam macar acum, printr-o autopsie investigativa, sa aflam cauzele acestui deces catastrofal pentru democratia mioritica, cufundandu-ne in tenebrele anilor 1900.

Cancerul care a cuprins, inca din 1990, Partidul National Liberal a intrat in metastaza odata cu ridicarea din cenusa economiei socialiste a oligarhului, pe model putinist, Dinu Patriciu, cel care a primit de la Adrian Nastase, pe atunci premier, grupul Rompetrol.

Rompetrol a fost considerata unanim “nava amiral a comertului exterior romanesc”, o companie de succes, care se afla in topul firmelor romanesti care activau cu succes pe piata mondiala a produselor petroliere. Inainte de 1989, Rompetrol a internalizat sute de milioane de dolari, rezultati din lucrarile de prospectare, exploatare, foraje si constructii-montaj, in domeniul gazelor naturale si titei, in cele mai diverse locuri de pe planeta.

Tariceanu, Dan Amedeo Lazarescu, Mircea Ionescu-Quintus

Preluarea prin jaf a acestei companii startegice pentru statul roman a facut parte din scenariul mai amplu al FSN de destructurare a economiei nationale. Partitura lui Patriciu a fost scrisa la Moscova si pusa in aplicare la Bucuresti, Dinu Patriciu devenind un exponent ilustrativ al oligarhiei romanesti, de inspiratie post-sovietica.

Multa vreme, PNL a fost calarit de doua personaje, pe cat de inslaubre, pe atat de nocive sanatatii economiei romanesti, Patriciu ( 650.000.000 dolari) si Calin Popescu Tariceanu (45.000.000 dolari). Cei doi agenti de influenta ai intereselor Kremlinului in Romania au creat o suveica financiara de tip mafiot, mascata sub forma apartenentei la masonerie.

Nucleul decizional a incaput pe mainile lui Sebastian Vladescu, Andrei Chiliman, Dan Radu Rusanu, Radu Spiridon, George Danielescu, Ion Basgan, Bogdan Olteanu, nepotul croitoresei staliniste, Ghizela Vass, cu totii frati cu sortulet, obedienti MLNR-ului, condus atunci de Eugen Ovidiu Chirovici, un protejat al lui Adrian Nastase.

Manechinul Tariceanu, fiul vitreg si cam tolomac al masonului Dan Amedeo Lazarescu, a transformat PNL-ul intr-un SRL. Firma Intervam SA, condusa de Calin Popescu Tariceanu, avea 6 actionari dintre greii de atunci ai partidului: Chiliman, Rusanu, Danielescu, Spiridon Cojocaru, Dan Constantinescu si Ion Basgan. Ulterior, Chiliman a ajuns primarul sectorului 1, caruia i-a jegmanit bugetul urias cu ajutorul lui Moisescu. Bazgan a devenit parlamentar de Teleorman, Cojocaru a ajuns deputat de Brasov, Dan Rusanu, parlamentar de Hundeoara.

Vosganian, Tariceanu

Mai tarziu, paienjenisului creat de agentul de influenta maghiar Tariceanu (AVO-KGB) se extinde prin acapararea de alti liberali cu influenta in partid, astfel au luat nastere noi firme cu actionari din PNL: ARI Electronics Invest SRL, Banca Romana pentru Relansare Economica Libra Bank, Flanco Import Export SRL, Publimedia SRL, dar si fantomatica SC ARABESQUE INVESTMENTS INTERNATIONAL SA, cu sediul in Insulele Virgine.

La Leader High Tech SA, printre partenerii lui Calin Popescu Tariceanu il gasim pe fostul ministru de finante Sebastian Vladescu, Relu Fenechiu, Bogdan Olteanu etc.

In urma tranzactiilor financiare de la Bursa, cu actiunie Rompetrol, in conturile Cameliei Voiculescu, fiica mogulului Antenelor, au intrat 64,3 miliarde de lei, pentru 480.000.000 de actiuni vandute si in contul „Drubei lui Dumnezeu”, Verestoy Attila, 128,8 miliarde lei, pentru 70.000.000 de actiuni vandute.

Grupul de „kapitalisti” format din Tariceanu, Catarama, Chiliman, Radu Boroianu, Dan Radu Rusanu au facut parte din boardul Societatii de Administrare a Investitilor SAFI, care dupa prabusirea din 1996, a saracit un numar record de 106.000 de actionari-investitori care au cotizat tentati de dobanzile mari promise. (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu