Tascam revigorează casetele rare de epocă cu patru piste, pentru recordere

duminică, ianuarie 2, 2022 16:05
Posted in category IT

Casete Tascam
Recorderele cu patru piste, precum Tascam Portastudio, le-au oferit miilor de artiști posibilitatea de a înregistra muzică acasă prin anii ‘80, ‘90 și 2000. Dar, în ciuda interesului reînviat pentru casete, acum este foarte dificil să găsești casete de înaltă calitate pentru înregistrarea acasă. Soluția? Ei bine, Tascam va produce astfel de casete.

Pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare, Tascam lansează o linie de 424 de casete Studio Master High Bias Type II optimizate pentru Portastudios-ul său de epocă. Acestea sunt primele casete noi de tip II care au apărut pe piață în aproape douăzeci de ani, deoarece singurele fabrici de producție de casete care au supraviețuit epocii CD și MP3 au făcut acest lucru vânzând casete ieftine de tip I către închisori și departamente de poliție.

Aceste casete noi au o carcasă asamblată manual, în stil TEAC și bobine de aur care amintesc de anii ‘80. Din păcate, Tascam se referă la casete ca ls un „articol modern de colecție”, așa că probabil că sunt foarte scumpe.

De asemenea, casetele noi nu vor suna identic cu cele vechi. Industria casetelor suferă în continuare de lipsă de oxizi, așa că Tascam a fost nevoită să facă unele ajustări pentru ca materialele disponibile să funcționeze. Compania avertizează că ar putea fi necesar să faceți niște „ajustări fine” pentru a obține sunetul dorit de pe aceste casete, dar acestea sunt probabil singurele casete noi disponibile în secolul 21.

Tascam spune că cele 424 de casete Studio Master High Bias Type II „vin în curând”, deși nu știm o dată exactă de lansare sau preț. Dar am sentimentul că aceste casete vor fi scumpe, așa că nu vă așteptați să intrați în jocul de înregistrare retro dacă aveți un buget redus.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu